Oriģināla recepte, kā pagatavot lielisku smēriņu uz maizes no tunča un olīvām

Tunča un olīvu smēriņš ir pavisam vienkāršs un garšīgs veids, kā dažādot savu uzturu un parastas sviestmaizes padarīt daudz izsmalcinātākas.

Ja meklējat kaut ko garšīgu, uzturvielām bagātu un viegli pagatavojamu, pamēģiniet pagatavot oriģinālu tunča un olīvu smēriņu. Šī uzkoda būs lielisks papildinājums brokastīm, uzkodām vai pat svētku galdam. Ar recepti dalījās vietnē trokhlib_liliya.

Tunča smēriņš ir lieliska izvēle tiem, kam patīk vieglas un veselīgas maltītes. Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām un veselīgajām omega-3 taukskābēm, bet olīvu un siera pievienošana piešķir uzkodai bagātīgu garšu. Turklāt šī ēdiena pagatavošana neprasa daudz laika – tikai dažas minūtes, un jums ir gatava garda uzkoda, ko pasniegt uz svaigas maizes, grauzdiņiem vai pat ar dārzeņiem.

Sastāvdaļas

Vārītas olas  – 2

Olīvas (zaļas vai melnas – pēc garšas) – 50 g

Tuncis savā sulā – 120-150 g

Krēmsies – 100 g

Cietais siers (vai kausētais siers) – 50 g

Smēriņa pagatavošanas gaita

Olas izvāriet, ļaujiet tām atdzist un nomizojiet. Olas un olīvas sasmalciniet nelielos gabaliņos, lai tās vienmērīgi sajauktos ar pārējām sastāvdaļām. Notecina šķidrumu no tunča konservu kārbas un ar dakšiņu saberž tunci.

Dziļā bļodā sajauc tunci, sasmalcinātās olas, olīvas, krēmsieru un rīvētu sieru. Ja cietā siera vietā izmantojat kasēto sieru, to pirms tam ieteicams uz īstu brīdi ievietot saldētavā, lai to varēt viegli sarīvēt.

Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa līdz viendabīgai masai. Pēc vēlēšanās pievienojiet šķipsniņu sāls, piparus vai iecienītākās garšvielas.

Šajā receptē nav nepieciešams izmantot blenderi, jo ir labi, ka atsevišķi var izjust noteiktu produktu garšu. Bet, ja tomēr it vēlme pēc pilnīgi viendabīgas masas, var arī izmantot blenderi.

 

 

 

 

 

 

COMMENTS

Leave a Comment