Aicinām izmēģināt interesantu recepti – plānās kartupeļu pankūkas ar zaļumiem, kas atšķiras ar kartupeļu pankūkām neraksturīgo tekstūru.
Sastāvdaļas
Kartupeļi – 400 g
Piens – 300 ml
Olas – 2 gabali
Sāls – ½ tējkarote
Cukurs – 1 tējkarote
Milti – 150 g miltu
Svaigi zaļumi pēc savas izvēles (dilles, pētersīļi, loki, koriandrs u.tml.)
Ķiploki – 2 daiviņas
Sviests – 3 ēdamkarotes
Pankūku pagatavošanas gaita
Kartupeļi ir jānomizo un jānovāra, līdz tie ir pilnībā gatavi. Pēc tam, kad tas ir izdarīts, ūdeni pilnībā notecina, bet pašus kartupeļus samīca, līdz tie kļūst par biezeni. Biezenim pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un cukuru.
Tad pievieno siltu pienu, olas un visu ļoti labi samaisa. Beigās pievieno sviestu – 2-3 ēdamkarotes un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Nākamais solis ir izsijāt miltus un sajaukt tos ar kartupeļu maisījumu, pēc tam samīcīt visu līdz gludai, viendabīgai masai.
Smalki sagrieziet zaļumus, kurus esat izvēlējušies pēc savas gaumes un pievienojiet tos mūsu maisījumam, un pēc tam vēlreiz visu labi samaisiet. Cepiet pankūkas uz vidējas uguns nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm. Kad tas ir paveikts, kartupeļu pankūkas var pasniegt ar skābo krējumu.
Šo recepti var papildināt ar dažādām sastāvdaļām, lai piešķirtu tai jaunas garšas un tekstūras nianses. Klasiska papildu sastāvdaļa būs sarīvēts cietais siers (Čedars, Parmezāns vai Gouda), kas piešķirs patīkami bagātīgu garšu.
Varat droši variēt ar garšvielām – šķipsniņa muskata piešķirs pikantāku un dziļāku garšu. Viegli kraukšķīgam un aromātiskam efektam pievienojiet sezama sēklas. Bet kūpināta paprika dos viegli dūmakainu noti.
Ja esat gaļas cienītājs, bez kuras nevar iztikt nevienā ēdienreizē, pievienojiet bekonu vai kūpinātu gaļu – var pievienot sīki sagrieztus un apceptus gabaliņus, lai iegūtu sulīgumu un izteiksmīgāku garšu. Bet dārzeņu cienītāji var pievienot rīvētus burkānus vai cukīni, kas piešķirs papildu sulīgumu un nedaudz saldenumu.