Oriģināli salāti bez majonēzes, kas pārsteigs viesus – recepte ēdienam ar siļķi

Siļķu salāti ir viegli pagatavojama uzkoda svētku galdam. Tajā pašā laikā tā labi sader ar citiem ēdieniem, pateicoties pikantajai garšai.

Pastāstīsim par to, kā sagatavot salātus ar siļķi svētku galdam. Recepte tika publicēta kulinārijas YouTube kanālā “Fine Kitchen with Nataliya Mashika”.

Sastāvdaļas salātiem

Verdošs ūdens – glāze

Siļķes fileja (konservēta) – 2 gabali

Bietes (vidēja izmēra) – 2 gabali

Konservēti zaļie zirnīši – 1 kārba

Dilles – daži zariņi

Sīpoli (mazi) – 2 gabali

Sāls – pēc garšas

Pipari – pēc garšas

Etiķis – 2 ēdamkarotes

Cukurs – 0,5 tējkarote

Augu eļļa – 3 ēdamkarotes

Sinepes – 3 tējkarotes

Kā pagatavot salātus ar siļķi

Lai pagatavotu siļķes salātus bez majonēzes, bietes vispirms jāizvāra. Arī sīpolus labāk marinēt. Tas ir nepieciešams, lai noņemtu rūgtumu.

Sīpolu nomizo, sagriež ripiņās un aplej ar verdošu ūdeni, viegli sāla. Pēc 10 minūtēm notecina šķidrumu, apkaisa sīpolus ar cukuru, pievieno augu eļļu un etiķi. Pievienojiet arī sinepes un piparus. Sastāvdaļas sajauc un sīpolu noliek malā marinēties.

Kamēr sīpoli marinējas, sagriežam mazos gabaliņos siļķes fileju. Labāk izvēlieties fileju bez asakām. Sagrieztās siļķes filejas pārliek salātu bļodā. Vārītās bietes nomizo un sakņu dārzeņus sagriež mazos gabaliņos. Ar speciālo nazi bietes var sagriezt arī ar rieviņām.

Sasmalcinātās bietes pievieno siļķes filejai. No konservētajiem zirņiem notecina šķidrumu, pievieno bietēm. Noskalo dilles, nosusina un sakapā ar nazi. Pievienojiet sastāvdaļas salātiem kopā ar marinētiem sīpoliem.

Rūpīgi samaisiet sastāvdaļas – pēc tam var pasniegt uz galda. Šie būt ļoti viegli salāti, kurus var pagatavot tikai dažu minūšu laikā.

 

Leave a Comment