Siļķu salāti ir viegli pagatavojama uzkoda svētku galdam. Tajā pašā laikā tā labi sader ar citiem ēdieniem, pateicoties pikantajai garšai.
Pastāstīsim par to, kā sagatavot salātus ar siļķi svētku galdam. Recepte tika publicēta kulinārijas YouTube kanālā “Fine Kitchen with Nataliya Mashika”.
Sastāvdaļas salātiem
Verdošs ūdens – glāze
Siļķes fileja (konservēta) – 2 gabali
Bietes (vidēja izmēra) – 2 gabali
Konservēti zaļie zirnīši – 1 kārba
Dilles – daži zariņi
Sīpoli (mazi) – 2 gabali
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas
Etiķis – 2 ēdamkarotes
Cukurs – 0,5 tējkarote
Augu eļļa – 3 ēdamkarotes
Sinepes – 3 tējkarotes
Kā pagatavot salātus ar siļķi
Lai pagatavotu siļķes salātus bez majonēzes, bietes vispirms jāizvāra. Arī sīpolus labāk marinēt. Tas ir nepieciešams, lai noņemtu rūgtumu.
Sīpolu nomizo, sagriež ripiņās un aplej ar verdošu ūdeni, viegli sāla. Pēc 10 minūtēm notecina šķidrumu, apkaisa sīpolus ar cukuru, pievieno augu eļļu un etiķi. Pievienojiet arī sinepes un piparus. Sastāvdaļas sajauc un sīpolu noliek malā marinēties.
Kamēr sīpoli marinējas, sagriežam mazos gabaliņos siļķes fileju. Labāk izvēlieties fileju bez asakām. Sagrieztās siļķes filejas pārliek salātu bļodā. Vārītās bietes nomizo un sakņu dārzeņus sagriež mazos gabaliņos. Ar speciālo nazi bietes var sagriezt arī ar rieviņām.
Sasmalcinātās bietes pievieno siļķes filejai. No konservētajiem zirņiem notecina šķidrumu, pievieno bietēm. Noskalo dilles, nosusina un sakapā ar nazi. Pievienojiet sastāvdaļas salātiem kopā ar marinētiem sīpoliem.
Rūpīgi samaisiet sastāvdaļas – pēc tam var pasniegt uz galda. Šie būt ļoti viegli salāti, kurus var pagatavot tikai dažu minūšu laikā.