Oriģināli un ļoti garšīgi baklažānu salāti! Aicini viesus un izmēģini

Visi tev prasīs šo recepti!

Mēs vēlamies dalīties ar baklažānu salātu recepti, jo tagad to sezona rit pilnā sparā.

Mēs iesakām salātus pasniegt ar marinētiem sīpoliem.

Sastāvdaļas:

• 200 g ceptas vistas gaļas
• 400 g baklažānu
• 200 g tomātu
• 200 g paprikas
• 1 sīpols
• 3 vārītas olas
• 20 grami garšaugu (dilles un pētersīļi)
• 150 g majonēzes
• 4 ķiploka daiviņas

Marinētiem sīpoliem:
• 1 tējkarote cukurs
• 0,5 tējkarote sāls
• 1 ēdamkarote etiķis (9%)
• 200 ml verdošs ūdens

Kā pagatavot salātus

Vistas fileju apcepiet augu eļļā. Noteikti pievienojiet piparus un sāli.

Padoms: šiem salātiem labāk pirkt vistas krūtiņas vai stilbiņus, jo šī gaļa ir sulīgāka.

Sagrieziet baklažānus šķēlēs, pievienojiet sāli un apcepiet arī tos. Kad tie kļuvuši brūni, nolieciet tos uz papīra dvieļa, lai notecinātu liekos taukus.

Sīpolus sagriež ļoti plānās strēmelītēs. Liek tos dziļā bļodā un pagatavo marinādi.

Sīpolu marinādi pagatavo šādi: Bļodā ar sīpoliem pievieno sāli, cukuru, etiķi. Pārlej ar verdošu ūdeni. Marinādē sīpols jātur, līdz šķidrums atdziest.

Papriku notīra no sēklām un sagriež plānos salmiņos. Tomātus sagriež stienīšos. Tādā pašā veidā sagriež arī olas. Atdzesēto gaļu sagriež kubiņos vai plānās šķēlītēs.

Majonēzei pievieno sasmalcinātus ķiplokus.

Izkārtojiet salātu kārtas

Vispirms izkārtojiet vistas gaļu, izveidojiet majonēzes sietu, virsū uzliekat sīpolus (noteciniet lieko šķidrumu), tad vārītas olas, majonēzes sietu. Tad pārklājiet ar papriku un baklažāniem un pievienojiet majonēzi. Pēdējā kārta ir tomāti un zaļumi. Virspusē izveidojiet skaistu majonēzes un ķiploku mērces sietu.

Salāti ir gatavi, atliek tos apkaisīt ar zaļumiem. Aiciniet savus viesus un izmēģiniet!

Leave a Comment