Oriģināls baklažānu smēriņš – kā pagatavot ideālu babaganušušu

Šo populāro ēdienu gatavo Tuvajos Austrumos, un tas konkurē ar tikpat populāro humusu.

Tuvo Austrumu uzkoda babaganušs ir baklažānu krēms ar obligāti pievienotu ķiploku, citrona sulu un sezama tahini pastu. No tā pagatavo gardu mērci, kurā var mērcēt svaigus dārzeņus, tāpat kā humusā, vai uzziest to uz grauzdiņiem un maizes. Mēs jums atklāsim, kā pagatavot ļoti labu babaganušu.

Nepieciešamās sastāvdaļas babaganuša pagatavošanai

2 baklažāni

2 ēdamkarotes sezamu sēklu pasta tahini

2 ēdamkarotes olīveļļas

2 ķiploku daiviņas

3 ēdamkarotes citrona sulas

1 tējkarote kūpinātas paprikas

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Babaganuša pagatavošanas gaita

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Baklažānus nomazgā, nosusina, tad ietin folijā un cep 45-50 minūtes. Pēc noteiktā laika baklažānus izņem no cepeškrāsns, noņem foliju un atdzesē. Baklažānus var cept arī bez folijas, tāpat kā baklažānu ikrus.

No izceptajiem dārzeņiem noņem ādu, mīkstumu ievieto sietā un novieto virs bļodas. Atstāj uz 20 minūtēm, lai notecētu liekais šķidrums.

Baklažānu mīkstumu sajauc ar tahini, olīveļļu, citronu sulu un ķiplokiem. Pēc garšas pievienojiet sāli un maltus melnos piparus un sajauciet ar blenderi līdz viendabīgai masai. Pārvieto bļodā un pārkaisa ar kūpinātu papriku. Babaganušs ir gatavs pasniegšanai.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ķiplokus var grauzdēt ar visu galviņu mizā kopā ar baklažāniem, pārgrieztus gareniski un apšļakstīt ar olīveļļu. Tad ķiploku garša babaganušā būs maigāka. Bet, ja ir vēlme pēc lielāka stipruma, tad var ķiplokus lietot neapceptu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment