Šim ēdienam ir bagātīga, pikanta un pilnīga garša. Un tas ir ļoti garšīgs.
Augusts ir labākais laiks, lai gatavotos ziemai. Garšīgais baklažānu adžika noteikti iepriecinās jūs ziemā. Recepte baklažānu adžika pagatavošanai ir ļoti vienkārša: visas galvenās sastāvdaļas smalki sagriež un sautē uz lēnas uguns. Līdz ar to ar šī garduma pagatavošanu galā tiks pat iesācēji kulinārijas jomā.
Sastāvdaļas baklažānu adžikam
Tomāti – 1,5 kg
Baklažāni – 1 kg
Paprika – 1 kg
Ķiploki – 300 g
Augu eļļa – 250 ml
Sarkanie asie pipari – 4 pākstis
Dilles, pētersīļi – pēc saviem ieskatiem
Galda etiķis (9%) – 100 ml
Sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas
Cukurs – 1 ēdamkarote
Baklažānu adžika pagatavošana
Sagatavojiet visas sastāvdaļas. Nomazgājiet un nosusiniet tomātus, asos piparus, papriku un baklažānus. Nomizojiet ķiplokus. Tomātus sagriež ceturtdaļās.
Papriku un asos piparus sagriež gareniski uz pusēm. Izņem sēkliņas. Mīkstumu rupji sasmalcina. Tomātus, ķiplokus un papriku sasmalcina blenderī vai sasmalcina ar gaļas mašīnā.
Baklažānus nomazgā, nosusina un nogriež galus, sagriež kubiņos. Visus sagatavotos dārzeņus pārliek lielā katlā un pārlej ar augu eļļu.
Pievieno cukuru un nedaudz sāls pēc garšas. Uzkarsē virs lielas uguns un uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Apklājiet katlu ar vāku un uz lēnas uguns sautējiet adžiku 40 minūtes.
Pēc noteiktā laika pievieno smalki sagrieztus garšaugus. Līdzās dillēm un pētersīļiem var pievienot arī svaigu koriandru, kas bagātinās adžika garšu. Sautē vēl 3 minūtes. Šajā brīdī pievieno etiķi, uzkarsē uz uguns vēl divas minūtes. Karsto adžiku pārlej sausās sterilizētās burkās un aizver. Atdzesē un novieto uzglabāšanai.
Ievērojot šos vispārīgos soļus un pielāgojot savai gaumei, jūs varat pagatavot aromātisku baklažānu adžiku, kas uz jūsu galda ienesīs gruzīnu virtuves garšu.