Ostapenko uzvar pasaules pirmo raketi – tenisa pasaule sajūsmā

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapeno ceturtdien spēja izturēt pasaules pirmās raketes Garvinjas Mugurusas spiedienu un uzvarēja ar 1-6, 6-3, 6-2  Uhaņas WTA “Premier” sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, liecina organizatoru informācija.

Pirmo setu abas tenisistes iesāka līdzvērtīgi, taču drīz vien Mugurusa pārņēma iniciatīvu. Otrā seta sākumā Aļona izrāvās vadībā, taču vēlāk cīņa turpinājās līdvērtīgi, taču seta galotnē Ostapenko bija veiksmīgāka. Trešais sets jau aizritēja Latvijas tenisistes zīmē.

Par savu sniegumu Latvijas tenisiste izpelnījusies sajūsmas pilnus komentārus no tenisa pasaules pārstāvjiem (gan twitter vidē, gan medijos), kuri Latvijas tenisisti slavē par agresīvo/uzbrūkošo tenisu, kurš tik ļoti nepieciešams mūsdienu tenisā (vairums top tenisistu mšudienās dod priekšroku nosvērtai aizsardzības spēlei)!

Ostapenko un Mugurusa iepriekš tikušās divas reizes, un kā uzvarētāja vienmēr tikšanos noslēgusi tieši spāniete.

Jau ziņots, ka pēc triumfa Seulas WTA “International” sērijas turnīrā, Ostapenko labi uzsāka arī dalību Uhaņas turnīrā. Pirmā kārta Latvijas labākajai tenisistei bija brīva, bet otrajā viņa ar 2-6, 7-6, 6-3 uzvarēja čehieti Barboru Strīcovu, bet trešajā ar 6-2, 3-6, 6-3 pārspēja Riodežaneiro olimpisko čempioni Moniku Puigu no Puertoriko.

Šajā turnīrā piedalījās arī Anastasija Sevastova, kura vienspēlēs nespēja pārvarēt pirmo kārtu, bet dubultspēlēs izstājās otrajā kārtā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment