Pacel glāzi par veselību jeb kāds vīns ir vispiemērotākais tev, atkarībā no tava veselības stāvokļa?

Pacelsim vīna glāzes, kungi! Vīns ir ne tikai piesātinātas garšas viegls alkohols, bet arī zināmā mērā “veselības dzēriens”! Atkarībā no tā, kāds ir tavs veselības stāvoklis, izvēlies sev atbilstošu vīnu!

Atgādinām, ka vīnu ir jābauda lēni, izgaršojot un izjūtot katru malku. Nelietosim alkoholu pārmērīgi – kas par daudz, tas par skādi! Piebilde: ja akohola lietošanu ārsts tev veselības problēmu dēļ ir aizliedzis pilnībā, tad iesakām baudīt bezalkoholiskos vīnus un šekojošos padomus paturi prātā, lai vari pastāstīt tos draugiem!

Celiakija

Cilvēki, kas sadzīvo ar šo slimību ir pievērš pastiprinātu uzmanību produktu un ēdienu sastāvam pirms kaut ko likt mutē. Sliktās ziņas ir tādas, ka vīna raudzēšanas procesā var tikt pievienotas vielas, kas satur glutēnu, taču labās ziņas ir tās, ka vīnā glutēna ir tik maz, ka tas nenodarīs absolūti nekādu kaitējumu veslībai. Tāpēc, ja tu līdz šim baidījies dzert sarkanvīnu, tad mēs tev ar prieku varam paziņot, ka tu vari iedzert jebkuru vīna veidu.

Alerģijas

Baltvīns nereti tiek dzidrināts, izmantojot kazeīnu, bet sarkanvīns – izmantojot olu baltumus. Ja tev no viena vai otra ir alerģija, tad izvēlies attiecīgi pretējo vīna “krāsu”.

Liekais svars

Ja centies nomest liekos kilogramus, tad noteikti izvairies no sarkanvīniem. Labāk nobaudi kādu glāzi baltvīna vai dzirkstošā vīna. Vismazāk kaloriju ir Brut Natural un Extra Brut šampaniešos.

Paģiras

Ja esi no tiem cilvēkiem, kam pāris glāzes nākamajā dienā liek par sevi manīt, tad izvēlies baltvīnu nevis sarkanvīnu tā kā baltvīnam ir mazāk fermentācijas blakusproduktu kā sarkanvīnam, kas paaugstina jutību pret grādīgajiem.

Vāja imunitāte

Par vienu no jaunības eliksīriem tiek uzskatīti antioksidanti (“apkaro” ārējās vides negatīvo ietekmi). Tie lūk vairāk ir sarkanvīnā kā baltvīnā.

Lasi vēl: Ko cilvēki par tevi domā balstoties uz tavas alkoholiskā dzēriena izvēles – diezgan precīzi!

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment