Padalīšos ar savu iecienītāko cepumu recepti, nepieciešamas vien 3 sastāvdaļas un rezultāts iepriecina pat mazos gardēžus

Šodien es izcepšu pavisam vienkāršus cepumus no trīs sastāvdaļām un pastāstīšu kā arī tu tos vari viegli pagatavot no mājās pieejamām 3 sastāvdaļām

Pamatā ir smilšu mīkla. Man būs vajadzīgi milti, cukurs (vai pūdercukurs) un sviests. Vēl šķipsniņa sāls un mazliet vaniļas cukura pēc izvēles, bet tas nav obligāti.

Ķeramies klāt! Svarīgi, lai sviests būtu ļoti mīksts. Cukuru var izmantot gan parasto, gan pūdercukuru, bet man labāk patīk pūdercukurs – tad cepumi sanāk maigāki un smalkāki. Ja vēlies, vari parasto cukuru vienkārši nedaudz samalt.

Ja garšo, cukura vietā var pievienot arī kanēli – galvenais neaizmirst šķipsniņu sāls. Ar mikseri visu saputo, līdz masa kļūst viendabīga.

Tagad pievienosim miltus. Protams, miltus noteikti vajag izsijāt. Mīklu samīca ar rokām – šos cepumus pagatavot ir ļoti viegli. Tie ir ideāli, ja pēkšņi pie durvīm atnāk viesi un vajag ātri uzcept ko garšīgu.

 

Kad mīkla gatava, to jāsamīca vienā kārtīgā bumbā. Šāda mīkla sanāk mīksta un patīkama. Tagad man vajadzēs cepamo  papīru.

 

No mīklas izrullē nelielu kārtu un sagriež gabaliņos vai izspiež ar formiņām – forma var būt jebkāda, kā pašam patīk.

Es taisu vienkāršus, taisnstūrveida cepumiņus.

VIDEO:

Cep cepamos 180 °C temperatūrā apmēram 20 minūtes – augšējā un apakšējā sildīšana ieslēgta. Bet skaties pēc savas krāsns – varbūt vajadzēs mazāk vai vairāk laika.

Kad cepumi gatavi, tie ir viegli zeltaini, kraukšķīgi un kūst mutē.

Es šo recepti gatavoju jau ne pirmo reizi, un vienmēr sanāk lieliski. Tā ir ļoti vienkārša recepte no produktiem, kas gandrīz vienmēr ir mājās – sviesta, cukura un miltiem.

Lasi vēl: Ziemas sēja: ko stādīt novembrī, lai iegūtu agru pavasara ražu

Lai labi garšo! Tūlīt parādīšu, kādi viņi izskatās iekšpusē – redz, kā kraukšķīgi, bet mīksti un maigi, tiešām kūst mutē.

Pārāk biezos nevajadzētu griezt, jo tad tie var neizcepties tik labi un viducī palikt jēli.

Lasi vēl: Jūs nekad vairs negribēsiet iet tuvu cepeškrāsnij: šī kūka bez cepšanas, želatīna un pilnīgi kūst mutē

Cepumus pēc izņemšanas no krāsns atdzesējam un pēc tam varam baudīt.

Man atliek tikai pateikt – paldies par uzmanību un veiksmi gatavošanā!