Padomi, kā vislabāk kopt savu sejas apmatojumu

Pilna bārda

1

Apsveicam: tu vari izaudzēt biezu un kuplu bārdu. Šāds apmatojums prasa visai lielas rūpes. Iegaumē to, ka tu vēlies, lai apkārtējie ierauga cilvēku, nevis tikai un vienīgi viņa bārdu.

Padoms: Rūpējies par sejas apmatojumu tāpat kā par galvas matiem. Regulāri mazgā bārdu, izmantojot šampūnu, lai izvairītos no gružiem tajā.

Pirms aplīdzini bārdu, pārliecinies, ka mati ir sausi. Matiem esot slapjiem, mainās to struktūra. Sausi mati ir pakļāvīgāki.

“Balbo”

2

Iespējams, ka nekad iepriekš neesi dzirdējis par “balbo” bārdu – par spīti tam, tu noteikti tādu esi redzējis.

Iedziļinies: Ja bārda un ūsas radītu bērnu, viņš izskatītos šādi. Tā vieta, lai paturētu pilnu bārdu, noskuj daļu bārdas, kas atrodas zem apakšlūpas.

Šāda veida apmatojums ieteicams vīriešiem ar šauru zodu – griezums to padarīs vizuāli apjomīgāku.

Padoms: Ievēro, ka šeit trūkst garo baķeņu. Ja tomēr tās atstāj, noteikti pārliecinies, ka tās nesniedzas zem auss iedomātās viduslīnijas.

Zoda bārda

3

Zoda bārda noteikti var piešķirt apjomu zoda līnijai. Ievēro nerakstīto likumu – jo apaļāka ir tava seja, jo biezākai jābūt bārdai.

Matu kopšanas speciālisti iesaka 1,5-2,5cm biezumu, bet noteikti uzsāc griezt bārdu visai platā leņķī. Labāk pēc tam nogriezt lieko, nevis riskēt nogriezt par daudz pirmajā reizē.

Padoms: Izmanto skuvekli ar vienu asmeni, lai padarītu izskatu detalizētāku. Vēl tev būs nepieciešams trimmeris ar iespēju regulēt griešanas garumu, lai varētu visus matiņus nogriezt vienādā garumā.

Rugāji

4

Tu droši vien zini, ka šādi izskatoties nevar vienkārši pamosties. Matiņi neaug vienādi ātri, tādēļ no rīta jāceļas mazliet agrāk, lai tos aplīdzinātu.

Padoms: Ievēro, ka baķenes aug ātrāk par pārējo sejas apmatojumu, tādēļ nekautrējies paņemt rokā trimmeri, lai tās aplīdzinātu.

Ūsas

5

Labas ūsas iztur laika pārbaudījumus – un ar to palīdzību var radīt neiedomājami lielisku stilu. Ņem vērā, ka pat tradicionālajām ūsām jāvelta uzmanība un rūpes.

Padoms: Šajā gadījumā lieti noderēs matu kopšanas produkti. Lai savaldītu apmatojumu un ieveidotu to vēlamajā formā, izvēlies ūsu vasku.

Gludi noskūts

6

Ja pēc centieniem audzēt bārdu uz sejas parādās tik vien kā neregulāri matiņi, pieņem sakāvi. Tev jāizvēlas gluds skuvums. Vīrietis ar pasaulē retāko bārdu noteikti nav seksīgs.

Padoms: Lai vienmēr iegūtu ideāli gludu skuvumu, skuj matiņus to augšanas virzienā. Tādējādi izvairīsies no ieaugušiem matiņiem un ādas kairinājuma.

Ieteicams skūties pēc iznākšanas no dušas, jo tad tvaiks būs mīkstinājis matiņus un atvēris poras.

Vispārīgi padomi: Lai arī kuru no šiem sejas apmatojuma veidiem tu izvēlētos, uz visiem attiecas universāls likums: vaigiem un kaklam jābūt tīri noskūtiem. Izklausās vienkārši, bet matiņi ātri vien var ataugt un kļūt nekontrolējami.

Tiklīdz ievēro matiņus uz kakla zem ādamābola vai zem vaigu kauliem uz sejas, ir pienācis laiks ķerties pie skuvekļa.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment