Padomi, kas palīdzēs atmest smēķēšanu

1. Aizšņorē savus sporta apavus un dodies skriet. Cilvēki, kuri sajūtot vēlmi smēķēt, izpilda fiziskus vingrinājumus vieglāk pārvar atkarību no cigaretēm. Zinātnieki apgalvo, ka vingrinājumi novērš tavu uzmanību no domām par smēķēšanu, kā arī fiziska slodze uzlabo tavu garastāvokli un paškontroli, samazinot impulsivitāti.

2. Pārstāj smēķēt ar 140 rakstzīmēm, vai mazāk. Smēķētāji, kuri sociālajos tīklos dalās ar informāciju par smēķēšanas atmešanu ir panākumiem bagātāki, kā tie, kas meklē atbalstu citur.

3. Izvēlies sabalansētu diētu. Augļu un dārzeņu lietošana uzturā palīdzēs tev atmest smēķēšanu un ilgāk izvairīties no tabakas izstrādājumu lietošanas. Iekļauj savā diētā vairāk šķiedrvielu, tādējādi tu jutīsies paēdis un izvairīsies no vēlmes smēķēt.

4. Piens. Tas padara cigarešu garšu mutē visnotaļ dīvainu. Djūkas zinātnieki atklāja, ka smēķētāji daudz retāk pieturas pie sava kaitīgā ieraduma, ja viņu mutē jūtama šī dīvainā pēcgarša. Tavs gājiens: Iekļauj savā diētā vairāk piena produktu. Tas ir lielisks olbaltumvielu avots.

5. Lejupielādē viedtālruņa aplikācijas. ASV Nacionālais vēža institūts ir izstrādājis īpašu, bezmaksas  aplikāciju Quitpal, kura ir ļoti daudzfunkcionāla palīdzībā atmest smēķēšanu. Papildus, tā uzskaita, cik daudz naudas tu ietaupi nesmēķējot, kā arī ļauj ar tavu progresu dalīties sociālajos tīklos.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment