6 padomi veselām plaušām, kas palīdzēs neuztraukties par vēzi

1 (1)

Cilvēks nevar dzīvot bez skābekļa, tādēļ veselīgas plaušas ir pats svarīgākais, lai varētu dzīvot pilnvērtīgi.

Lai saglabātu savas plaušas tīras, vislabākais risinājums būtu dzīvot vietā, kur ir ideāla ekoloģija, diemžēl ne visiem ir iespējamas tādas ekstras.

“Dzentlmenis.lv” pastāstīs par 6 veidiem, kā panākt lielisku plaušu veselību līdz pat sirmam vecumam!

Plaušu attīrīšana

Atmetiet smēķēšanu. Šis nelāgais ieradums ne tikai kaitē Jūsu veselībai, bet tas arī pakāpeniski to iznīcina. Smēķēšana ir pats ļaunākais, ko varat nodarīt savām plaušām. Saņemt sevi rokās, lai atmestu, patiesībā nav tas grūtākais. Lai to tiešām izdarītu, ir nepieciešams gribasspēks.

 

Elpošanas vingrinājumi, kas palīdzēs mehāniskā veidā attīrīt plaušas. Sekla elpošana bieži rezultējas ar vāju plaušu funkciju vai arī sēdošu dzīvesveidu. Dziļa elopšana palīdz attīrīt plaušas, paplašinot tās. Pamēģiniet kaut reizi dienā ieelpot tik daudz, cik Jūsu plaušas to pieļauj. Uzmanību! No pārlieku dziļas elpošana var sareibt galva.

 

Vai jūs zinājāt, ka pistācijas, auzu novārījums pienā, medus un ķiploki veicina veselīgu plaušu darbību un samazina plaušu vēža risku?

 

Samaziniet gaisa piesārņojuma izraisītājus savā dzīvesvietā – tieciet vaļā no pelējuma, ja tāds kaut kur ir izveidojies, pārtrauciet lietot pārāk spēcīgus mazgājamos līdzekļus un, galu galā, noņemiet paklājus no sienas!

 

Lieliski plaušas attīra dažādu novārījumu tvaiku elpošana. Novārījumi, kuros ir kadiķi, ozola mizas, eikalipta lapas vai eļļa, lavanda, piparmētras spēj lieliski attīrīt plaušas. Protams, arī pastaiga mežā nāks tikai par labu!

 

Tējas no timiāna (mārsila), staģēm, piparmētras, lakačiem, parastās māllēpes un lakrica saknes jau simtiem gadu ir zināmas kā elpošanas orgānu slimību ārstējošas.

Viens no galvenajiem nosacījumiem veselīgu plaušu uzturēšanai ir ikgadēja fluorogrāfijas pārbaude. Diemžēl tuberkuloze joprojām ir viena no slimībām, kas laupa miljoniem dzīvību visā pasaulē.

Padalieties arī ar draugiem, lai viņi uztur savas plaušas veselas!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment