Padomju agronomu noslēpums: spēcīga divu sastāvdaļu barošana spēcīgiem stādiem

Kad pirmo reizi dzirdēju par veco rauga un kartupeļu miziņu mēslojuma recepti, biju skeptiski noskaņota.

Taču rezultāts pārspēja visas cerības: piparu un tomātu stādi kļuva neticami spēcīgi, ar resniem stublājiem, tumši zaļām lapām un spēcīgu sakņu sistēmu.

Šī metode ne tikai uz pusi paātrina augu augšanu, bet arī palīdz ietaupīt naudu, jo nepieciešamas tikai pieejamas sastāvdaļas.
Šajā rakstā es detalizēti pastāstīšu, kā pagatavot šo apbrīnojamo mēslojumu, kāpēc tas darbojas labāk nekā dārgie veikalā nopērkamie mēslošanas līdzekļi un kā to pareizi lietot.

Ja vēlaties audzēt veselīgus stādus bez pārmērīgām izmaksām, izlasiet rakstu līdz galam, un šī recepte ir domāta tieši jums!

Kāpēc mūsdienīgi mēslošanas līdzekļi bieži vien sagādā vilšanos

Daudzi dārzkopji ir saskārušies ar šādu problēmu: nopirka dārgu mēslojumu, lietoja to saskaņā ar instrukciju, bet rezultāts bija nožēlojams. Sākumā augi aug enerģiski, bet pēc tam to stublāji izretina, lapas kļūst bālas un saknes paliek vājas.

Tas ir tāpēc, ka lielākā daļa veikalu mēslošanas līdzekļu satur pārāk daudz slāpekļa, kas “dzen” augus uz augšu, un nepietiekami daudz kālija un fosfora, kas nepieciešami sakņu attīstībai. Pagājušajā gadā dažādiem sastāviem iztērēju daudz naudas, bet rezultāts mani neapmierināja. Pēc iestādīšanas zemē daudzi augi vienkārši neiesakņojās. Kad izrakņāju nokaltušos krūmus, kļuva skaidrs: saknes bija plānas, vājas un praktiski bez sānu dzinumiem.

Tad es nolēmu atrast alternatīvu un nonācu pie senas receptes, kas apgāza manu priekšstatu par mēslošanu.

Kā darbojas tautas metode?

Šīs barības darbības princips ir balstīts uz dabiskiem fermentācijas procesiem. Raugs un kartupeļu mizas rada organiskām vielām bagātu barības vielu šķīdumu, kas pakāpeniski nonāk augsnē. Baktērijas šķīdumā pārvērš sarežģītos savienojumus vienkāršās, augiem pieejamās formās. Tas ļauj kultūraugiem saņemt barības vielas bez liekas enerģijas ievadei.

Es veicu eksperimentu: paņēmu divas identiskas tomātu šķirnes. Pirmā tika laista ar veikala mēslojumu, otrā – ar tautas mēslojumu. Pēc mēneša atšķirība bija acīmredzama: augiem ar dabīgo mēslojumu bija vairāk sānu sakņu, lielas tumši zaļas lapas un biezi stublāji. Sakņu sistēma pilnībā aizpildīja poda tilpumu, bez tukšumiem.

Mēslošanas recepte: vienkārša, pieejama un efektīva

Šeit ir precīza recepte pagatavošanai:

Sastāvdaļas:

100 g svaiga rauga.
1kg kartupeļu mizas.
10 litri ūdens.

Lasi vēl: Uzklājiet 1 reizi un aizmirstiet. 4 Tautas mēslojums stādiem pavasarī

Pagatavošanas process:

Kartupeļu mizas sasmalcina ar nazi.
Raugu izšķīdina glāzē silta ūdens (25 °C) ar vienu tējkaroti cukura.
Kartupeļu mizas pārlej ar 10 litriem silta ūdens, pievieno raugu un samaisa ar koka nūjiņu.
Uzliek spaini ar vāku (izurbt dažus caurumus, lai izplūstu gāzes) siltā vietā (22-25 °C) uz trim dienām. Šķīdums būs putojošs – tas ir normāli.

 

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….