Lietošana:
Pēc fermentācijas šķīdumu caur divām marles kārtām pārfiltrē.
Gatavo šķīdumu uzglabāt vēsā vietā ne ilgāk kā 5 dienas.
Irigācijai šķīdumu atšķaidīt ar ūdeni proporcijā 1:10. Vienam stādam pietiek ar 100 ml šķīduma.
Kā lietot virskārtu apreju: grafiks un rezultāti
Lai maksimāli palielinātu iedarbību, ir svarīgi ievērot barošanas grafiku:
Pirmā laistīšana: 10 dienas pēc dīgšanas.
Turpmākā laistīšana: reizi nedēļā, līdz stādi ir iestādīti zemē.
Patēriņš: 30 stādu partijai nepieciešami apmēram 3 litri gatavā šķīduma.
Trīs gadu laikā, izmantojot šo metodi, esmu iemācījies izaudzēt spēcīgus stādus, kas nav izstiepti un pēc pārstādīšanas lieliski iesakņojas. Šogad no 40 tomātu un papriku stādiem iesakņojās 35. Stublāji pie pamatnes sasniedza 4-5 mm, un sakņu sistēma bija spēcīga un labi attīstīta.
Tautas barošanas priekšrocības
Ietaupījums: barošana izmaksā tikai aptuveni 150 rubļu sezonā (tikai raugs). Kartupeļu mizas paliek no vārīšanas.
Efektivitāte: augi kļūst spēcīgāki, ātrāk aug un labāk iesakņojas.
Drošība: dabiskais sastāvs novērš pārdozēšanas vai ķīmisku apdegumu risku.
Svarīgi atcerēties:
Nepārsniedziet šķīduma devu.
Ievērojiet derīguma termiņu: ja parādās nepatīkama smaka, šķīdumu nomainiet pret svaigu.
Secinājums: tautas metodes darbojas labāk nekā ķīmija
Šī vienkāršā recepte rauga un kartupeļu miziņu mēslojumam man bija īsts atklājums. Tā ne tikai palīdz izaudzēt spēcīgus stādus, bet arī ievērojami ietaupa budžetu. Galvenais ir ievērot proporcijas un laistīšanas grafiku.
Lasi vēl: Milzu sīpoli bez ķimikālijām: 1 glāze šo “atkritumu” no dārza dubulto ražu. Pārbaudīts uz 50 krūmiem
Un kādu stādu barošanas metodi izmantojat jūs? Dalieties komentāros ar savu pieredzi.
Tevi noteikti interesēs
- Ko nevajadzētu darīt 2. decembrī, pretējā gadījumā veiksme atkāpsies: tautas zīmes un tradīcijas ”Sveču dienā”
- Kā padarīt augus spēcīgus un veselus: pielietoju šo uzlējumu, un rezultāts pārsteidza
- Latvijas Veterinārārsti ceļ trauksmi kaķu un suņu īpašniekiem: ”Šīs 5 lietas obligāti jāizdara to īpašniekiem decembrī”
- Gudrs japāņu triks, kā “saldināt” skābus mandarīnus: vienkārši iemērciet tos ūdenī
- Stiprs sals vai atgriezies rudens: meteorologs Toms Bricis paziņo, kādi laika apstākļi Latvijā būs līdz 10. decembrim
- Vizuālais tests: tas, ko redzat pirmo, atklāj jūsu dziļāko personības spēku








