Padomju laika piena kokteiļu pagatavošanas noslēpums: tas palīdzēs atgriezieties bērnības atmiņās

Mums, kas bērnību pavadījām padomju laikos, bija savs īpašais laiks. Lai arī veikalos piedāvājums bija ierobežots, daudzi no produktiem bija patiešām garšīgi un dabīgi.

 

 

Atmiņas par šo laiku, visticamāk, mēs saglabāsim uz visu mūžu. Piedāvājuma deficītu kompensēja vienkāršu un cenas ziņā pieejamu produktu pārpilnība.

Piena kokteilis, kas biezs, balts un ļoti salds ar burbulīšiem un “mazuma piegaršu”, bija daudziem vismīļākais un neaizmirstamākais bērnu dienu saldums. Šādus kokteiļus varēja atrast pārtikas preču veikalos un gastronomos vairākās Padomju Savienības pilsētās, tostarp Rīgā.

Tolaik kokteilis bija neiedomājami garšīgs, salds un biezs, kā krējums. Tagad tādu vairs neviens negatavo. Kokteili jauca lielā rēcošā mikserī. Pāris minūtes un kārums bija gatavs. Var nogaršot garšīgo kokteili. Cik viss vienkārši, kad zini!

 

 

Šoreiz mēs dalāmies ar precīzām proporcijām, lai vari atsaukt atmiņā piena kokteila garšu no bērnības. Dodies pie gatavošanas un izbaudi to!

 

 

Sastāvdaļas:

Sastāvs (4 personām):

Piens 0,4 litri

Apelsīnu sīrups 4 ēdamkarotes

Piena vai krējuma saldējums 100 g

 

 

 

 

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu (ar īpašu āķīti)

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment