Padomju laika piena kokteiļu pagatavošanas noslēpums: tas palīdzēs atgriezieties bērnības atmiņās

Ja piens būs no ledusskapja, nekas nesanāks. Bet saldētavā pienu viegli sasaldēt par daudz, tāpēc kokteilī nonāk ledus gabaliņi. Cik viss vienkārši, izrādās!

1. Pienu labāk ņemt ar tauku saturu ne lielāku par 3,2 %, bet labāk 2,5%;

2. Sīrupu izmantojiet apelsīnu. Labāk veikala, ja nav pieejams, tad pašgatavotu. Var, protams, izmantot arī citu, bet tolaik izmantoja tieši apelsīnu.

3. Saldējumu vislabāk izmantot piena vai krējuma, bet vislabāk plombīru, bet nekādā gadījumā nedrīkst piena kokteilim izmantot augļu vai šokolādes saldējumu.

4. Stingri ievērot produktu daudzumu receptē.

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas ielikt blenderī un kult aptuveni 1 minūti maksimālā ātrumā. Tad saliet glāzēs un baudīt piena kokteili, atceroties bērnību.

Mazāks saldējuma daudzums nodrošina labāku kokteiļa putošanos, tomēr tas ietekmē garšu. Ieteicams izmantot svaigu saldējumu, jo atvērtā veidā uzglabātais saldējums nespēj sniegt tik labu putošanos.

 

“Es esmu izbaudījusi piena kokteiļus no visas sirds. Tagad to iesaku arī tev Pašdarināts piena kokteilis ar saldējumu – tā ir neaizmirstama garša,” pauž uztura eksperte.

 

Pastāsti draugiem, kā pagatavot nostalģisko bērnības dzērienu, un noteikti atbalsti recepti sociālajos tīklos!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment