Padomju laika salāti, kurus velti esam pārstājuši gatavot: 5 aizmirstas receptes

Kleopatras brokastu salāti

Šie salāti bija īsta delikatese elitārās padomju sanatorijās. Tos pasniedza ģenerālsekretāriem un partijas ierēdņiem, kas atveseļojās pēc operācijas — viņi teica, ka tie dos enerģiju, stiprinās imunitāti un uzturēs jūs formā.

Lasi vēl: ”Vajadzētu Latvijā likumu, ka kapos nedrīkst stādīt šos krūmus un puķes”: cilvēki kapos dara dīvainas lietas

Sastāvdaļas ir vienkāršas, bet kombinācija ir intriģējoša:

  • Auzu pārslas (ātrās) — 2 ēdamkarotes
  • Verdošs ūdens — 2 ēdamkarotes
  • Valrieksti — 50 g
  • Rozīnes — 30 g
  • Medus — 1 tējkarote
  • Zaļais ābols — 1.

 

Kā pagatavot?

VIDEO:

Tvaicējiet pārslas verdošā ūdenī — nevāriet tās, lai saglabātu visas labās īpašības. Izmērcējiet rozīnes ūdenī un nosusiniet, sasmalciniet riekstus un sagrieziet ābolu mazos kubiņos. Visu sajauciet kopā un pievienojiet karoti medus. Lai iegūtu nedaudz papildu garšas, pārkaisiet ar priežu riekstiem.

Garša ir maiga, viegli salda un kraukšķīga. Tā ir kā salāti, bet arī kā deserts. Galvenais ir tas, ka pēc tam negribēsies ēst desas rullīti — tas ir tik sātīgs.

Viņa uzticējās savam vīram Marko, līdz santehniķis parādīja, ko viņš slēpj viņu vasarnīcas pagrabā