Pagājušajā gadā mans kaimiņš izaudzēja lielākos tomātus, kādus esmu redzējis. Šogad pielietoju viņa trikus

Viens no populārākajiem dārzeņiem neapšaubāmi ir tomāti. Tomēr, lai iegūtu bagātīgu ražu, ir svarīgi pareizi kopt augus, īpaši augustā.

Šis mēnesis ir galvenais augļu nogatavošanās mēnesis, un pareizs mēslojums var būtiski ietekmēt to garšu un daudzumu. Tāpēc ir tik svarīgi zināt, ar ko barot tomātus augustā!

Šodien jums pastāstīsim, kas nepieciešams tomātiem vasaras pēdējā mēnesī.

Ar ko barot tomātus augustā

Augusts ir laiks, kad tomāti aktīvi pildās ar sulu un sāk nogatavoties. Daudzi dārzkopji kļūdaini uzskata, ka šajā periodā augiem nav nepieciešams papildu mēslojums. Tomēr tas tā nav. Ir svarīgi atbalstīt augus, lai tie arī turpmāk dotu bagātīgu ražu un priecētu ar garšīgiem augļiem.

Šajā laikā tomātiem ir nepieciešamas noteiktas minerālvielas, piemēram, kālijs, magnijs, slāpeklis, bors un fosfors. Šie elementi veicina cukura un aromātisko vielu uzkrāšanos augļos, kā arī uzlabo fotosintēzi.

Tomātu mēslošana: nepieciešamās vielas

Kālijs ir vissvarīgākais elements tomātu nogatavošanās procesā. To var nodrošināt ar koka pelniem vai kālija sulfātu. Koksnes pelni satur ne tikai kāliju, bet arī daudzus mikroelementus, piemēram, cinku un dzelzi. Lai pagatavotu šķīdumu, jāsajauc 1 glāze pelnu ar 10 litriem ūdens un jālaista augi.

Slāpeklis – nepieciešams, lai veicinātu augšanu un jaunu augļu veidošanos. Ja stublāja augšdaļa kļūst plāna un lapas izplēn, tas liecina par slāpekļa trūkumu. Lietojiet urīnvielu vai magnija nitrātu, pievienojot vienu ēdamkaroti uz spaini ūdens.

Lasi vēl: Kuru lūpu krāso vispirms – virslūpu vai apakšlūpu: lielisks rakstura tests

Ar ko barot tomātus augustā: dabīgie mēslošanas līdzekļi

Ja vēlaties iztikt bez ķīmiskajiem mēslošanas līdzekļiem, ir dabiskas alternatīvas, kas arī efektīvi atbalstīs jūsu tomātus. Viens no šādiem veidiem ir izmantot koksnes pelnus un zaļo mēslojumu.

Sāksim ar pelnu šķīdumu. Lai pagatavotu šo šķīdumu, 0,5 kg pelnu jāsajauc ar spaini ūdens, jāsajauc un jāpievieno ēdamkarote urīnvielas. Augus ar šo šķīdumu laistām zem saknēm.

Zaļo mēslojumu gatavo no nezālēm un zālēm, piemēram, nātrēm vai pienenēm. Līdz pusei piepildiet spaini ar nezālēm, aplejiet ar ūdeni un atstājiet nedēļu saulē. Pirms lietošanas atšķaidiet ar ūdeni proporcijā 1:5 un aplaistiet zem saknēm.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Augusts ir kritisks mēnesis tomātu kopšanai. Pareiza mēslošana nodrošinās bagātīgu ražu un garšīgus augļus. Neaizmirstiet pārmaiņus lietot minerālmēslus un dabīgo mēslojumu, lai augi saņemtu visus nepieciešamos elementus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment