Tomātu iespējams lietot daudzās ēdienu receptēs – no svaigi pagatavotām salātiem līdz dažādām mērcēm, zupām, mērču un pastu veidojumiem.
Kā bagātīga C vitamīna un antioksidantu avots, tomāti veicina imūnsistēmas stiprināšanu un palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem organismā.
Daudzi cilvēki bauda arī iespēju augt tomātus savā dārzā, jo tie ir diezgan viegli audzējami un prasa salīdzinoši maz laukuma.
Ir svarīgi atcerēties, ka daži cilvēki var būt alerģiski pret tomātiem, tāpēc jaunām receptēm, kas ietver šo augli, būtu jāpievērš uzmanība un jāpārbauda, vai nav alerģijas simptomu.
Lasi arī: Labākie gurķīši pasaulē. Tādus jūs vēl nebūsiet mēģinājuši!
Lasi arī: Līdzko uzzināju par šo aptiekas līdzekli, manas plīts rokturīši vienmēr ir tīri
Tomāti ne tikai piešķir gardu garšu ēdieniem, bet arī sniedz vērtīgus uztura elementus, tāpēc tie ir lielisks papildinājums ikdienas ēdienkartē.
Tomāti poļu gaumē
Sterilizētās 600 gr burkās (3 gabali ) slāņos liekam:
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Paliku stāvoklī 49 gadu vecumā – mana meita pārtrauca ar mani runātby Rinalds Bergmanis
- Eksperti dalās, pie kādas temperatūras kartupeļi var nosalt – vērtīgi padomi cīņā ar salnāmby Anete Vītola
- Kāpēc patiesībā nekad nevajadzētu mest pelmeņus verdošā ūdenī – kļūda, ko pieļauj teju visiby Rinalds Bergmanis