Labākie gurķīši pasaulē. Tādus jūs vēl nebūsiet mēģinājuši!

Pagājušā gada 1. maija piknikā es nobaudīju šādus gurķīšus. Tos man atnesa viena no darba kolēģēm, sakot: “Mājās bija palikuši…”. Rezultātā (jo viņa dzīvo blakus vietai, kur mēs atpūtos), viņai nācās aiziet pakaļ otrai burciņai.

 

Recepti man iedeva viņas mamma, no kurienes viņa to dabūja – nezinu. Protams, kā pirmos taisīju gurķīšus tieši pēc šīs receptes. Un tā…

Sastāvdaļas:

Jaunie gurķīši (nedaudz lielāki par pipargurķīšiem)
ķiploks
lauru lapa
melnie pipari (nemalti)
vēl pievienoju sinepes graudus

 

Marināde:

2 litri ūdens
2 ēdamkarotes sāls
200 grami 9% etiķa
1 glāze cukura
1 paciņa (250 grami polietilēna iepakojumā) ketčups “Pie šašlika”

 

Pagatavošana:

 

1 litra burciņas apakšā ieliec šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, pāris melnā pipara bumbiņas, 1 lauru lapu. Burkā blīvi izkārtot gurķus. Pagatavot marinādi. Tam nepieciešams uzvārīt ūdeni, pievienot sastāvdaļas marinādei un ieliet sagatavotajās burciņās ar gurķiem. Sterilizēt 15 minūtes. Uzlikt stingrus vākus.

Lasi arī: Kā viegli atbrīvoties no celma savā zemes gabalā, neizraujot saknes: tikai daži cilvēki to dara, bet velti

Mani komentāri:

 

Taisīju trīs porcijas uzreiz. Ņēmu Čumaka kečupu, uz otro porciju noriskēju “Čili” (marināde – super!), trešajai porcijai izmantoju kečupu ar ķiplokiem. Visticamāk, ka tieši zālītes-piedevas, kas ir tieši šajā kečupā, sniedz tik neatkārtojamu garšu! Norādītais marinādes daudzums pietiek piecām 1 litra burkām. Es liku pusotrlitrīgās burkās. Saprotu, ka sterilizācijai (KARSTUMS!!!) nav pats piemērotākais laiks, bet gurķu sezona vēl nav beigusies, tāpēc kāds varbūt arī noriskēs uz 15 minūtēm iegādāties sev virtuvē lielu verdošu katlu. Es, tiesa, burkas aiztaisīju savādāk: pirmajā reizē ar vārošu ūdeni aplēju gurķus lielā bļodā, atstāju uz pusstundiņu, pēc tam iespundēju tos burkās, vēlreiz aplēju ar vārošu ūdeni, un trešajā reizē jau aplēju ar sagatavoto marinādi. Pamēģiniet! Starp citu, degustēšanu labāk sākt pirms Jaunā gada, savādāk nepaspēs kārtīgi samarinēties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment