Pagatavojiet biezu, smaržīgu ķiršu ievārījumu bez kauliņiem 20 minūtēs. Divi triki, par kuriem ne visi zina

Kā pagatavot ķiršu ievārījumu bez kauliņiem, lai tas izrādītos patiesi garšīgs, aromātisks un, pats galvenais, biezs?

Ir divi triki, pateicoties kuriem ogas nav vairākas reizes pārvārīt vai jāpievieno pektīns papildu sabiezēšanai.

Man ir iecienīta ķiršu ievārījuma recepte, ko izmantoju jau gadiem ilgi.

Šis ievārījums vienmēr ir ļoti veiksmīgs – veseli ķirši bez kauliņiem biezā, saldā mērcē.

Šajā receptē ievārījums ir smaržīgs, un ogas saglabā maksimālu garšu.

Jaunie pavāri ķiršu ievārījuma sabiezināšanai bieži izmanto pektīnu. Vai arī to ilgi vāra, lai iztvaicētu lieko šķidrumu.

Taču tā rezultātā ķirši kļūst tumšāki, zaudē savu unikālo svaigo garšu, un ievārījums kļūst par parastu saldo desertu.

Mana recepte palīdzēs saglabāt ne tikai ogu krāsu un garšu, bet arī to priekšrocības.

Galu galā ķirši nebūs jāvāra ilgāk par 20 minūtēm.

Šodien es dalīšos ar trikiem, kas palīdzēs ievārījumu padarīt biezu un apetītlīgu.

Tā pagatavošanai es izmantoju ķiršu un ķiršu maisījumu. Bet jūs varat izvēlēties tikai viena veida ogas – pagatavošana nekļūs sliktāka.

Galvenais ir iepriekš no ķiršiem izņemt kauliņus. Mēs tās neizmetam – tās noderēs.

Rezultātā mūsu ievārījums būs garšīgs un ļoti skaists ar veselām ogām.

Uz 1 kilogramu ogu (bez kauliņiem) es ņemu 700 gramus cukura ziemas vārīšanai. Ja plānojat gatavot tikai ķiršus, cukura daudzumu var palielināt.

Bet es parasti gatavoju ievārījumu no ķiršiem. Uz 1,5 kilogramiem ogu man pietiek ar 1 kilogramu cukura.

Galu galā sanāk divas pilnas litra burciņas ievārījuma.

Kas mums būs nepieciešams:

Ķirši (bez kauliņiem) – 1,5 kg (ar kauliņiem 2 kg).
granulētais cukurs – 1 kg
citronskābe – 4 g (var aizstāt ar viena citrona sulu).
Ķiršu kauliņi – 1 ēd.k.

Bieza ķiršu ievārījuma recepte

Nomazgājiet ogas zem tekoša ūdens. Nav nepieciešams tās iegremdēt traukā un mērcēt. Tad ķiršus žāvē vienu stundu.

Šim nolūkam ir ērti izmantot sietu – vienkārši ievietojiet tajā nomazgātās ogas un atstājiet uz kādu laiku.

No ķiršiem izņem kauliņus. Es to daru ar koka iesmu, bet derēs arī citas ierīces.

Pirmais triks:

Pēc kauliņu izņemšanas ogas ir jāieliek atpakaļ sietā. Novietojiet to virs šķīvja un atstājiet uz nakti vēsā vietā.

Šajā laikā ogas atbrīvosies no liekās sulas, un tā notecēs tieši bļodā. Sulu neizlejiet – to var dzert vai pagatavot gardu ķiršu kompotu.

Pateicoties šim trikam, mēs samazinām ogu šķidruma daudzumu. Tāpēc tās nebūs ilgi jāvāra, lai iztvaicētu mitrumu.

Sagatavotos ķiršus pārnesiet uz lielu katlu. Es izmantoju traukus, kuru diametrs ir 45 cm vai lielāks. Tas saīsina gatavošanas laiku, jo tajos šķidrums labāk iztvaiko. Rezultātā ogas nepaspēj aptumšoties un neizvārās.

Ogas piepilda ar cukuru un pievieno citronskābi vai citronu sulu.

Tieši šīs sastāvdaļas palīdzēs mums saglabāt ķiršu svaigo aromātu un košo krāsu.

Lasi vēl: Pīrāgs“ Viens-divi un gatavs” – garšīgi un vienkārši

Iejauc ogas ar cukuru. Nelietojiet tam karoti – labāk katlu viegli sakratīt, lai cukurs pārklātu katru ķirsi.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment