Pagatavojiet biezu, smaržīgu ķiršu ievārījumu bez kauliņiem 20 minūtēs. Divi triki, par kuriem ne visi zina

 

Otrais triks:

Kā jau minēju iepriekš, ķiršu kauliņi nav jāizmet. Bet kāpēc mums tās ir vajadzīgas? Kauliņi piešķir ievārījumam spilgtāku, bagātīgāku garšu un aromātu.

Kauliņus ievietojam marles maisiņā un cieši sasienam ar pietiekami garu auklu. Vienu tās galu piesienam pie katla roktura un kauliņus novietojam katlā iekšā.

Svarīgi: daži pavāri baidās vārīt ķiršu kauliņus, jo tie satur cianīdu. Šādā gadījumā tās var izlaist. Tomēr ir daudz pazīstamu recepšu, kurās tiek ieteikts ķiršus izmantot tieši ar kauliņiem – tas ļauj uzlabot ēdiena garšu.
Katlu ar ogām novieto uz plīts, ieslēdz uz mērenas uguns.

Uzkarsē  un neaizmirstiet to regulāri maisīt ar koka lāpstiņu vai karoti. Ogas ātri izdalīs sulu un vārīsies sīrupā.

Pagaidiet, līdz vārās, un vāriet vēl 20 minūtes. No ievārījuma periodiski noņemiet putas.

Padoms: ja izmantojat vairāk ogu un cukura vai ķiršus vārāt mazā katliņā, vārīšanas laiks var paildzināties līdz 30 minūtēm.

Gatavošanas beigās sīrups sabiezē, iegūst bagātīgu rubīna krāsu, un pašas ogas kļūst gandrīz caurspīdīgas.

Kauliņi piešķir izstrādājumam unikālu svaigu ķiršu garšu.

Mūsu ievārījums ir gatavs! Noņemam to no uguns un pārlejam burciņās. Var ņemt divu litru burkas vai dažus mazākus trauciņus.

Burkas rūpīgi izmazgā un kopā ar vāciņiem izkarsē cepeškrāsnī (120 grādi) apmēram 15 minūtes.

Katru burku piepilda ar ievārījumu un cieši aizskrūvē vāciņus.

Burkas apgriež otrādi un ļauj pakāpeniski atdzist. Tad novieto glabāšanai vēsā vietā.

Šajā receptē ievārījums vienmēr labi izdodas.

Lasi vēl: Ābolu šķēles sīrupā: pēc garšas kā marmelāde (ābolu un bumbieru šķēles tagad paliek veselas)

Biezais rubīna krāsas sīrups ir pilns ar veseliem ķiršiem, un pagatavošanas unikālā garša atgādinās par vasaras dienām aukstā ziemā.

Leave a Comment