Pagatavojiet kartupeļu ruletīti ar malto gaļu un ieprieciniet ģimeni ar gardu un aromātisku ēdienu, kas lieliski izskatīsies pat uz jebkura svētku galda.
Kartupeļu ruletīte lieliski sader gan ar piedevu, gan gaļu, gan svaigiem salātiem. Lieliski garšos arī atdzisusi. Šo ēdienu var pagatavot no parastiem un lētiem produktiem, un pats pagatavošanas process ir ātrs un vienkāršs.
Sastāvdaļas
Kartupeļi – 3 gabali
Olas – 2 gabali
Kviešu milti – 3 ēdamkarotes
Skābs krējums – 2 ēdamkarotes
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Augu eļļa
Malta cūkgaļa – 400 g
Sīpols – 1 gabals
Malta paprika – ½ tējkarote
Kartupeļu ruletītes pagatavošana
Sīpolu nomizo, nomazgā un sarīvē uz smalkās rīves. Maltajai gaļai pievieno sīpolu, papriku, kā arī maltus melnos piparus sāli pēc garšas. Visu samaisa.
Kartupeļus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno olas, skābo krējumu, miltus, maltus melnos piparus, sāli un samaisa.
Kartupeļu maisījumu vienmērīgā kārtā liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru un viegli ieziež ar augu eļļu. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 20-25 minūtes.
Kad norādītais laiks ir pagājis, izcepto kartupeļu plāksni ātri sarullē rullī, izmantojot cepamo papīru un ļauj nedaudz atdzist. Pēc tam izritiniet un uzklājiet virsū maltās gaļas pildījumu, pēc tam atkal sarullējiet to rullī bez papīra.
Sapildītos ruletīti liek uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu un pārklāj ar foliju. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30-35 minūtes.
Tad noņem foliju un cep vēl piecas minūtes, lai iegūtu zeltaini brūnu virsmu. Ja vēlaties, gatavo rullīti apsmērējiet ar skābo krējumu un apkaisa ar svaigiem, smalki sagrieztiem zaļumiem. 5 minūtes pirms cepšanas beigām ruleti var apkaisīt arī ar sieru.