Pagatavoju 20 burciņas šo burvīgo konservējumu, bet izrādījās par maz: supergaršīga sagatave ziemai

Kā gatavot:

Šī recepte ir paredzēta uz 1 kilogramu baklažānu, bet es vienmēr gatavoju vairāk, jo ar vienu kilogramu mūsu ģimenei noteikti nepietiek.

Vispirms izvēlamies vienāda izmēra jaunus un mazus baklažānus. Es nenoņemu baklažāniem mizu, jo tā nemaz netraucē – gluži pretēji, palīdz saglabāt baklažānu formu.

Lai gan rūgtus baklažānus sen neesmu sastapusi, tomēr vispirms šos dārzeņus apkaisu ar sāli, lai tie izdalītu sulu un ātrāk pagatavotos.

Baklažānus sagriežam apmēram 1,5 centimetru biezos apļos, pēc tam katru apli sagriežam četrās daļās. Sagrieztos baklažānus liekam bļodā, pārkaisām ar sāli un atstājam uz 30 minūtēm.

Baklažānus nomazgājam un viegli nospiežam no tiem lieko šķidrumu, bet tas obligāti nav jādara.

Lielā katlā uzkarsējam augu eļļu un pievienojam rupji sagrieztus sīpolus. Apcepam sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievienojam rupji sagrieztus burkānus un cepam vēl dažas minūtes, nepārtraukti maisot. Ņem vērā – dārzeņus nedrīkst cept pārāk ilgi.

Pievienojam saldos piparus un baklažānus burkāniem un sīpoliem. Es parasti pievienoju ripiņās sagrieztus asos piparus, kas ēdienam piešķir pikantu garšu. Ja tavai ģimenei garšo pikanti ēdieni, vari pievienot vairāk aso piparu vai nepievienot tos vispār, ja tev pikantas maltītes neiet pie dūšas.

Sautējam dārzeņus uz vidējas uguns apmēram 12-13 minūtes zem vāka, ik pa laikam apmaisot. Dārzeņi nedrīkst kļūt pārāk mīksti.

Pievienojam rupji sagrieztus tomātus un vārām uz lēnas uguns apmēram 7 minūtes. Man patīk izmantot cietus tomātus un es tos pievienoju tādā pašā daudzumā kā baklažānus.

Beigās pievienojam sāli, cukuru un nedaudz ābolu etiķa. Noteikti pieliekam arī smalki sagrieztus ķiplokus, kas piešķirs ēdienam īpašu garšu. Visu kārtīgi samaisām un ļaujam pāris minūtes vārīties.

Noņemam katlu no uguns un ielejam maisījumu sterilizētās burkās. Es vienmēr sterilizēju burkas mikroviļņu krāsnī – tas ir uzticami un ātri.

Manai omītei ēdiens pannā nekad nepiedega. Lūk, kāds bija viņas virtuves triks

Ievietojam burkas lielā katlā, ieklājot tā dibenā dvieli. Iepildām ūdeni līdz burku augšpusei, uzvārām un sterilizējam apmēram 7-8 minūtes. Tādējādi burkas droši varēs uzglabāt pat parastā virtuves skapī.

Tas arī viss, ēdiens ir gatavs! Tas ir ļoti, ļoti garšīgs, mēģini pagatavot vismaz nelielu porciju.

No norādītā sastāvdaļu apmēra sanāk aptuveni piecas puslitra burkas.

Lasi vēl: Santehniķis skaidroja, kāpēc svarīgi izliet saulespuķu eļļu izlietnē

Ja tevi ieinteresēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Būsim arī priecīgi, ja komentāros pastāstīs, kā tu gatavo baklažānus ziemai!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment