Palutiniet tomātus un gurķus ar brāgu, un tie sniegs bagātīgu ražu. Paštaisīts augšanas un ražas stimulators

Fermenta pamatvielas ir raugs un cukurs. Visvienkāršākajā veidā 2-2,5 litros ūdens ir jāizšķīdina 2 tasītes cukura, jāpievieno 2 ēdamkarotes presētais vai sausais raugs.

Cukura vietā var izmantot ievārījumu vai citus saldus produktus. Ievārījuma daudzumu aprēķina pēc cukura satura.

Piemēram, ja ievārījums ir pagatavots proporcijā 1:1, tad tam būs jāpievieno 3 tasītes. Bet mēs pie tā neapstājamies.

Lai rauga iekšējās rezerves neizsmeltu slāpekli, kas ir ļoti noderīgas augiem, cukura un rauga šķīdumā ieteicams pievienot 1 tējkaroti kalcija nitrāta.

Santehniķi no jums slēpj šo triku, jo tas novērš aizsērējumu dažu minūšu laikā

Ēdamkarote krīta vai dolomīta miltu neitralizēs fermentācijas pārmērīgo skābumu, būs kalcija avots, un dolomīta milti nodrošinās raugu un augus arī ar magniju. Tāpēc šī sastāvdaļa ir obligāta.

Lai raugs pārvērstu cukuru spirtos, nevis oglekļa dioksīdā un ūdenī, pievienojiet 2 ēdamkarotes augu eļļas un aizveriet burku ar gumijas cimdu.

Šķīdumu atstājiet raudzēties 24 stundas, bet pirmās 12 stundas turiet to siltumā +25-30 grādu temperatūrā.

Šķīduma lietošana ir ļoti vienkārša: iegūto šķīdumu sajauciet ar 10 litriem ūdens un veiciet bagātīgu augu apsmidzināšanu vai apsmidzināšanu no augšas uz apakšējām lapām.

Veiciet šo procedūru reizi 10-12 dienās, lai stimulētu ražas veidošanos, novērstu tādas slimības kā tomātu kladosporioze un gurķu peronosporoze, kā arī lai apkarotu sīkus kaitēkļus, piemēram, laputis, un ērces.

 

Arī interesanti: Nosaukti pārtikas produkti, kas izraisa stipru svīšanu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment