Pamatīgs karstums dienā un aukstums naktī: sinoptiķi ir pastāstījuši par laikapstākļiem nākamnedēļ

Nedēļas nogalē Latvijā turpināsies silts laiks, jo dominēs relatīvi silta gaisa masa. Naktis būs mazāk dzestras, ar minimālo temperatūru gan sestdien, gan svētdien svārstoties no +13° līdz +19°.

Sestdiena būs vēl karsta, un temperatūra sasniegs +23…+28°, taču svētdien, 1. septembrī, tā nepārsniegs +23°.

Atmosfēras spiedienam samazinoties, debesis kļūs mākoņainas, un naktī uz sestdienu no rietumiem valsti sasniegs nokrišņu zona, sākotnēji Kurzemē, bet dienā lietus būs iespējams daudzviet Latvijā, lokāli arī stipras lietusgāzes un pērkona negaiss.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm jaunās nedēļas sākumā saglabāsies silts un vasarīgs laiks, tikai vietām iespējams neliels lietus. Dienas laikā temperatūra lielākajā daļā Latvijas saglabāsies virs +20°.

 

Ko sagaidīsim sestdien

Sestdien, 31. augustā, mākoņu daudzums samazināsies, spīdēs saule, un lietus nav gaidāms. Dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, bet naktī piekrastē brāzmas sasniegs līdz 16 metrus sekundē.

Naktī gaisa temperatūra nenoslīdēs zem +13…+18 grādiem, bet dienā tā paaugstināsies līdz +19…+24 grādiem, vietām dienvidaustrumos – līdz pat +26 grādiem.

Lasi vēl: Mūsu senči ticēja, ka šajā ”īpašajās” dienās saimnieces nedrīkst neko konservēt, jo tad viss būs metams ārā!

Svētdien debesis lielākoties būs skaidras, bet pēcpusdienā, kad no rietumiem tuvosies aukstā atmosfēras fronte, īslaicīgs lietus un iespējams pērkona negaiss gaidāms vietām Kurzemē, bet vakarā arī valsts centrālajā daļā.

Naktī pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +10…+17 grādiem. Dienā dienvidu vējš kļūs brāzmains, un temperatūra sasniegs +26…+31 grādu.

Nākamnedēļ pastiprināsies anticiklons, tāpēc gaidāms pārsvarā sauss laiks ar sauli, kuru tikai reizēm aizsegs mākoņi.

Nedēļas sākumā būs galvenokārt lēns ziemeļu vējš, naktīs gaisa temperatūra vietām noslīdēs nedaudz zem +10 grādiem, iespējama migla, bet pēcpusdienās temperatūra paaugstināsies līdz +20…+25 grādiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment