Pamatnoteikumi, kā pareizi mazgāt zīda izstrādājumus

Virve nav piemērota zīda galīgai žāvēšanai. Šo iespēju nav vērts pat apsvērt. Jums būs jāatrod cieta virsma (vēlams, līdzena), uz šīs virsmas jānovieto balta kokvilnas drāna un uz tās jānovieto zīds.

Šādā veidā jūs to nesabojāsiet un tā pilnībā saglabās savu formu. Turklāt lietas žāvējot, nedrīkst gulēt atklātā saulē, pretējā gadījumā slapjš zīds būs kļuvis dzeltens vai, ja tas ir krāsains, tad daļu savas krāsas tas vienkārši zaudēs.

Negaidiet, līdz zīds pilnīgi izžūst. Ja tas ir nedaudz mitrs, tas gludināsies gandrīz nevainojami. Taču tas jādara tikai no apakšējās puses. Attiecībā uz gludekļa režīmu mēs obligāti izvēlamies “Zīds”. Tvaika gludekļa izmantošana nav ieteicama.

Ja uz zīda izstrādājuma ir kādas stipri saburzītas vietas, tad samitrināt tās ar ūdeni vai pat nedaudz aplaistīt nav vērts. Šādā veidā jūs vienkārši iegūsiet plankumus, kas atgādina gredzenu formu.

Nereti gadās, ka šādi krokas tomēr parādās, tās nav nepieciešams noņemt ar gludekli. Vislabāk šādu lietu aiznest uz vannas istabu un tur pakārt uz pakaramajiem. Kad jūs nomazgājaties dušā, mitrums, kas veidojas, palīdzēs jums iztaisnot visas krokas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment