Pamēģināju pagatavot šo mērci… Ideāla šašlikam!

Ātri, viegli un garšīgi! Maģiskā piedeva, kas pagatavota vien no trim dažādām sastāvdaļām. Lūk, kā to pagatavot! 

 

Interesanti fakti

Kādēļ šasliku mērcēm ir svarīga loma kulinārijā?

Mērces šašlikam piešķir jaunas garšas pastiprinošas īpašības. Piedevu daudzveidība paver plašas iespējas eksperimentēt ar ēdiena garšu un aromātu, kas padara katru šašlika pagatavošanas reizi unikālāku.

Ēdiens kļūst sulīgāks un maigāks – bet jāatcerās, ka jāprot izvēlēties pareizo mērci.

Nozīme kultūrā: dažādās valstīs mērcēm ir sava leģendārā vēsture. Un piemēram, Gruzijā populāra – tkemali, Armēnijā populāra – čili, bet Uzbekistānā – jogurta mērce. Tāpēc mērces nav tikai piedevas, bet gan kultūras kulinārais mantojums, gastonomijas pasaules maģiskais elements.

Katram cilvēkam ir sava gaume – līdz ar to mērču daudzveidība ļauj atklāt jaunas garšas, kas sader ar katra vēlmēm. Daži cilvēki dod priekšroku asākām mērcēm, citi – maigākām.

Mērces ne tikai uzlabo gaļas garšu, bet arī piešķir ēdienam krāsu, oriģinalitāti. Mērču izvēle un gatavošana ir interesants kulinārijas process, kas palīdz gūt unikālu pieredzi, jo katru reizi ir iespēja eksperimentēt kombinējot visdažādākās sastāvdaļas.

Nevajag baidīties izmēģināt jaunas receptes. Tikai tā var atrast sev tīkamāko un palutināt sevi vai tuvākos kādā ballītē, vai vienkārši vakariņojot ģimenes lokā.

Pagatavot izcilu mērci parasti neprasa daudz laika vai iemaņu. Reizēm intuīcija un pieredze ir tā, kas ļauj atrast pareizo sastāvdaļu kombināciju. Vai tas ir draugu vai ģimenes loks – tātad tie ir cilvēki, kas mums ir tuvi un mēs zinām, kas viņiem patīk.  Tas nav noslēpums, ka izcila pavārmāksla ir kaut kas tāds, kas pārsteigs ikvienu gardēdi – ne vienmēr piedevai vai maltītei ir jābūt ļoti sarežģīti pagatavotai. Reizēm gatavojot jāveic vien 2-3 soļi – bet rezultātā apmierināti būs visi viesi.

 

Pagatavošanas laiks – 3 min

Porciju skaits – 3 porcijas

 

Sastāvdaļas

Koriandrs jeb kinza – 2 saujas

Krējums – 200 grami

Adžika – 2 ēdamkarotes

Pagatavošana

Kinzu smalki sakapā

Samaisa krējumu ar adžiku un kinzu

 

 

 

Leave a Comment