Virtuves cepeškrāsnī kvēpi un tauku pilienu sodrēji veidojas galvenokārt tauku un pārtikas atlieku sadegšanas rezultātā, kas daudziem ir liela problēma.
Gatavojot treknus ēdienus, tauki var izplūst un nokļūt uz cepeškrāsns virsmām vai sildītājiem. Augstās temperatūras dēļ šie tauki var sadegt, radot kvēpus un sodrējus. Pārtikas gabaliņi vai drupatas, kas krīt cepeškrāsnī, var sadegt, it īpaši, ja tie paliek uz ilgu laiku. Tas rada sodrējus un kvēpus.
Ja cepeškrāsns tiek izmantota pārāk augstā temperatūrā, tas var veicināt tauku un pārtikas atlieku ātrāku sadegšanu, radot kvēpus un sodrējus. Ja cepeškrāsnī nav pietiekamas ventilācijas, izdalītās degšanas gāzes un tvaiki nevar izkļūt, kas veicina kvēpu veidošanos.
Regulāri netīrot cepeškrāsni, iepriekšējo gatavošanas reizi paliekas uzkrājas un var sadegt nākamās lietošanas laikā, radot vairāk kvēpus un sodrēju.
Lai mazinātu kvēpu un sodrēju veidošanos cepeškrāsnī, ir ieteicams:
Regulāri tīrīt cepeškrāsni, lai noņemtu tauku un pārtikas atliekas.
Izmantot cepamās pannas un papīru, lai samazinātu tauku nokļūšanu uz cepeškrāsns virsmām.
Gatavot piemērotā temperatūrā un izvairīties no pārlieku augstām temperatūrām, ja tas nav nepieciešams.
Nodrošināt labu ventilāciju cepeškrāsnī, lai izplūstošie tvaiki un dūmi varētu izkļūt.
Bet ir viens triks, kas palīdzēs, arī tad kad jau sodrēji un kvēpi ir izveidojušies.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu triku kā to izdarīt
Tevi noteikti interesēs
- Kaimiņam neizdodas atrast otro pusīti. Kad aprunājāmies, sapratu, kādas ir viņa prasībasby Rinalds Bergmanis
- Dārza darbu Mēness kalendārs no 12. līdz 18.maijam: kas jāizdara dārzniekiem savos dārzosby Laura Blūma
- Rādu, kā gatavoju grūbas – vīrs un bērni ēd kā piedevu un lūdz gatavot biežākby Rinalds Bergmanis