Diemžēl daudzi cilvēki zaļos zirnīšus nelieto uzturā īpaši bieži – tam var būt dažādi iemesli. Piemēram, ļaudis nezina, ar ko kombinēt šos pākšaugus, vai arī ziemas sezonā nevar atrast svaigus zirņus.
Bet – tev nav vienmēr jāēd tikai svaigi zaļie zirnīši. Iesakām nopirkt konservētus zirņus un gatavot ēdienus ar tiem. Piemēram, tu vari pagatavot salātus ar zirņiem vai izmantot tos kā piedevu gaļai.
Jāmin, ka zaļie zirnīši satur daudz antioksidantu, kas palīdz cīnīties ar augstu asinsspiedienu un audzējiem.
Tagad atklāšu tev brīnišķīgu un veselīgu zaļo zirnīšu salātu recepti!
Sastāvdaļas:
180 grami konservētu zirņu;
1 burkāns;
3 olas;
1 daiviņa ķiploku;
Pušķītis diļļu;
Pušķītis zaļo lociņu;
½ tējkarote sāls;
1 ēdamkarote 9% etiķa;
1 tējkarote sinepju;
200 militru sinepju.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Šefpavārs Mārtiņš Sirmais mūziķim Mikam Dukuram un viņa līgavai Endijai parāda, kā pagatavot kartupeļu sacepumu: lai izdotos perfekti, ir tikai viens triksby Laura Blūma
- Latvijā aizvien pieaug vilku, lāču un citu lielo plēsēju skaits: mednieki un ministrija ceļ trauksmiby Laura Blūma
- Meteorologs Toms Bricis nākošnedēļ sola vasaru, ne pavasari: nosauc, kuru dienu gaiss sasils ap +25 grādiemby Laura Blūma