Pagatavošana:
No zirņu bundžiņas notecinām 70 mililitru ūdens un ieberam zirņus salātu bļodā.
Nomizotu burkānu sarīvējam uz smalkas rīves. Olas cieti novārām, nomizojam un sagriežam mazos kubiņos. Salātu bļodā zirņiem pievienojam olas un sarīvēto burkānu.
Ķiplokus izlaižam caur spiedi, sasmalcinām dilles un lociņus un pievienojam salātiem. Pēc garšas salātiem pievienojam maltus melnos piparus.
Atlikušo šķidrumu no zirņiem un etiķi ielejam dziļā bļodā, pieliekam sāli. Pievienojam maisījumam sinepes un sakuļam iegremdējamā blenderī 40 sekundes.
Maisījumā ielejam augu eļļu un sakuļam pāris minūtes. Pievienojam mērci salātiem un kārtīgi samaisām.
Sanāk veselīgi salāti ar zirņiem un mājās gatavotu majonēzi.
Šī ir lieliska uzkodu salātu recepte. Izmēģini, tev noteikti patiks! Un dalies ar šo recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu
- Vectētiņa sālītā speķa recepte – nepērc to veikalā, bet pagatavot pats, turklāt 3x lētāk un garšīgāk
- Santehniķa noslēpums: dažas piles kanalizācijā un caurules vairs nekad neaizsērēs
- No šīs dienas ienāks pavasaris: sinoptiķi brīdina par anomāliju, kura reti tiek novērota decembrī
- Patīkami jaunumi ”Swedbank” un ”SEB banka” klientiem – paplašinās pakalpojumu funkcijas
- “Lauku bērnudārza epopeja turpinās” saka Maija, “bērnu vecāki bija satraukti, jo viņi dzimšanas dienā neatnesa saldumus”









