Kas varbūt labāks par ātro maltīti itāļu gaumē sevišķi, ja ir zināma izcila recepte? Tas būs lielisks veids, kā remdēt izsalkumu un paēst garšīgi.
Daži interesanti fakti
Panini ir itāļu sviestmaize, kas parasti tiek pagatavota uz grila vai presēta, lai iegūtu kraukšķīgu ārpusi un siltu, kausētu iekšpusi. Nosaukums “panini” cēlies no itāļu vārda “panino”, kas nozīmē “maza maize” vai “sviestmaize”.
Tā parasti tiek pagatavota no ciabatta, bagetes vai cita veida blīvas maizes, kas spēj izturēt grilēšanu.
Spināti ir bagāti ar vitamīniem A, C, K un folātu, kā arī dzelzi un kalciju.
Panini parasti tiek sagatavota, uzklājot sviestmaizi ar spinātiem un sieru starp divām maizes šķēlēm un pēc tam to presējot grilēšanas vai speciālā preses ierīcē līdz tā ir zeltaini kraukšķīga un siers ir izkusis.
Panini ir populāra visā pasaulē, un to bieži piedāvā kafejnīcās un restorānos kā vieglu, bet garšīgu maltīti. Tā ir īpaši iecienīta, jo tā ir ātri un viegli pagatavojama, un tai ir daudz variāciju.
Lai panini būtu veselīgāks, var izmantot pilngraudu maizi un mazāk tauku saturu sierus.
Pagatavošanas laiks – 15 min
Sastāvdaļas 2 porcijām
Maize vai maizes plācenīši – 4 gab.
Sviests
Spināti (vai saldēti) – 2 saujas
Ķiploks – 1 daiviņa
Rīvēta mocarella
Fetaki (vai fetas siers)
Eļļa cepšanai
Pagatavošana
Smalki sagriež ķiplokus un apcep vienu minūti karstā eļļā. Pievieno spinātu lapas, pievieno pēc garšas, un sautē, līdz lapas kļūst mīkstākas. Ļauj spinātiem atdzist un izspiež lieko mitrumu. Ja lapas ir lielas, labāk tās sasmalcināt. Ja izmanto saldētus spinātus, mēģina notecināt pēc iespējas vairāk šķidruma.
Vienu maizes pusi ieziež ar sviestu. Apgriež maizi otrādi.
Uzliek mocarellu uz sausās puses un sadrupina fetas sieru.
Uzklāj spinātus un vēlreiz apber ar mocarellu.
Pārklāj panini ar otro maizes gabalu un apsmērē to ar sviestu
Panini apcep no abām pusēm, līdz maize kļūst skaisti brūna un siers izkusis. Šādas sviestmaizes ir ļoti ērti cept uz elektriskā grila.
Labu apetīti!