Pankūkas ar āboliem un riekstiem ir saldas, bet vienkāršas brokastis. Pateicoties augļiem un riekstiem, parastās pankūkas iegūst pavisam jaunu garšu.
Par to, kā pagatavot pankūkas ar āboliem un riekstiem, stāsta kulinārijas resurss Shuba. Šī ir vienkārša recepte, kas ļaus ātri pagatavot gardu maltīti tuviniekiem.
Sastāvdaļas pankūku pagatavošanai
Milti – 250 g
Olas – 3
Piens (2,5 % tauku saturs) – 70 ml
Āboli – 2
Valrieksti – 50 g
Pūdercukurs – 100 g
Cepamais pulveris – 10 g
Citronu sula – 20 ml
Saulespuķu eļļa – 80 ml
Pankūku pagatavošanas gaita
Lai pagatavotu ābolu pankūkas ar riekstiem, āboli ir jānomazgā, jānoņem miziņa un sēkliņas, tad jāsagriež mazos kubiņos. Riekstus sasmalcina ar nazi, ir svarīgi nepievienot šo sastāvdaļu pārmērīgi – grauzdēšanas rezultātā rieksti var iegūt rūgtumu.
Lai pagatavotu mīklu, dziļā bļodā saputojiet olas, pievienojiet pūdercukuru un ar putojamo slotiņu (vai mikseri) saputojiet sastāvdaļas līdz gludai un gaisīgai masai. Sasildiet pienu līdz istabas temperatūrai un tad kopā ar citrona sulu ielejiet to sakultajās olās.
Atsevišķā bļodā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri – tas padarīs pankūkas gaisīgākas. Vairākos posmos pievieno miltus mīklai, katru reizi maisījumu samaisot līdz viendabīgai masai.
Pēc tam mīklā pievieno sasmalcinātus ābolus un sasmalcinātus riekstus un vēlreiz samaisa pankūku maisījumu. Uzkarsē pannu ar pietiekami daudz eļļas, ar ēdamkaroti uz tās uzklāj mīklu, lai veidotos pankūciņas.
Apcep ābolu pankūkas 2-4 minūtes no katras puses. Vispirms pankūkas nolieciet uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko taukus. Pēc vēlēšanās pankūkas pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar ievārījumu.