Paprika sāk augt kā traka! Vienkārši aplejiet augu ar šo produktu no sava ledusskapja

Foto – Pexels

Pagatavot mēslojumu uz kefīra bāzes ir vieglāk, nekā jūs domājat! Vienkārši sagatavojiet lielu spaini, piepildiet to ar 10 litriem lietus ūdens un pievienojiet 1 litru 2,5% tauku kefīra. Izmaisiet šķīdumu, lai tas būtu viendabīgs.

Mēslojumu uz kefīra bāzes var lietot divējādi

Pirmais variants – laistīt

Reizi nedēļā laistiet augus ar sagatavoto kefīra un ūdens maisījumu. Centieties to darīt tā, lai šķīdums nonāktu tieši uz saknēm.

Otrais variants – izsmidzināt

Reizi divās nedēļās apsmidziniet papriku lapas ar atšķaidīto kefīra maisījumu, lai stiprinātu augus un palielinātu to izturību pret kaitēkļiem.

Lasi vēl: Draugi Itālijā man reiz pagatavoja salātus ar makaroniem: tagad tie ir mani mīļākie salātiņi – garšo vienkārši izcili!

Kādas ir šāda mēslojuma priekšrocības?

Foto – Pexels

Tas uzlabo augsnes izturību: uzlabojas struktūra, kas veicina labāku ūdens un barības vielu uzsūkšanos.
Lielāka un veselīgāka raža: kefīrs padara augus izturīgākus pret kaitēkļiem un dažādām kaitēm, tādējādi nodrošinot lielāku un veselīgāku ražu.

Ekoloģisks: kefīrs ir dabīgs, bioloģisks produkts, kas nekaitē videi.

Vislabākos rezultātus sniedz kefīra kombinēšana ar citām aprūpes metodēm, piemēram, pareizu mēslošanu, regulāru laistīšanu un kaitēkļu apkarošanu. Dažādu metožu kombinēšana nodrošina visaptverošu rūpes par augiem, kā rezultātā tiek iegūta bagātīga raža.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment