Dārzeņu konservēšanai, saglabājot to sākotnējo formu, iesakām ņemt nenogatavojušos paraugus.
Ja izmantojat emaljētus traukus, īpaši ilgstošai termiskai apstrādei, pārliecinieties, ka emalja uz tiem nav bojāta, tas ir svarīgi.
Lai saglabātu sēnes, nav nepieciešams izmantot lielu daudzumu garšvielu. Pretējā gadījumā sēņu garša un aromāts izzudīs.
Izvairīties no pelējuma uz marinētiem gurķiem vaļējos traukos var, ja tos pārkaisa ar rīvētiem mārrutkiem. Gurķu garša tikai uzlabosies. To pašu var darīt arī ar svaigām sinepēm.
Starp citu, ja gurķus pirms konservēšanas aplej ar verdošu ūdeni, tie saglabās savu dabisko krāsu.
Sālījumā ielieciet tikai veselas ķiploku daiviņas. Pretējā gadījumā tas kļūs duļķains.
Augļus un dārzeņus pirms konservēšanas nepieciešams arī vārīt, lai iznīcinātu iespējamos mikrobus uz to virsmas.
Pirms aiztaisīšanas burkas jānomazgā ar lielu daudzumu ūdens un sodu, un jāsterilizē.
Sterilizēšana cepeškrāsnī aizņems pusstundu, mikroviļņu krāsnī – 15 minūtes. Bet otrajā variantā burkā nepieciešams iepildīt papildu glāzi ūdens.
Tevi noteikti interesēs
- Pensionāre iemācīja, kā pareizi izvēlēties banānus – izrādās, daudzi kļūdās, nepamanot vienu detaļu
- Viņu saderība ir “apaļa nulle”: pāri ar šiem vārdiem ir lemti nelaimīgām attiecībām
- Atbrīvojies no kondensāta uz logiem ar vienu vienkāršu virtuves sastāvdaļu, kas uzsūc mitrumu
- Rēzeknes novada iedzīvotāju ikdiena kā “piedzīvojumu filmās”: vedot bērnus uz skolas autobusu pa ceļam “uzskrien” lācim (+ VIDEO)
- Balkonu stiklojums ir aizliegts: tiek skaidrots kurās valstīs draud demontāža un kādas var būt sekas
- Latvijas meteoroloģiskais centrs brīdina iedzīvotājus: ”Vēlams atlikušo brīvdienu uzturēties iekštelpās”









