Dārzeņu konservēšanai, saglabājot to sākotnējo formu, iesakām ņemt nenogatavojušos paraugus.
Ja izmantojat emaljētus traukus, īpaši ilgstošai termiskai apstrādei, pārliecinieties, ka emalja uz tiem nav bojāta, tas ir svarīgi.
Lai saglabātu sēnes, nav nepieciešams izmantot lielu daudzumu garšvielu. Pretējā gadījumā sēņu garša un aromāts izzudīs.
Izvairīties no pelējuma uz marinētiem gurķiem vaļējos traukos var, ja tos pārkaisa ar rīvētiem mārrutkiem. Gurķu garša tikai uzlabosies. To pašu var darīt arī ar svaigām sinepēm.
Starp citu, ja gurķus pirms konservēšanas aplej ar verdošu ūdeni, tie saglabās savu dabisko krāsu.
Sālījumā ielieciet tikai veselas ķiploku daiviņas. Pretējā gadījumā tas kļūs duļķains.
Augļus un dārzeņus pirms konservēšanas nepieciešams arī vārīt, lai iznīcinātu iespējamos mikrobus uz to virsmas.
Pirms aiztaisīšanas burkas jānomazgā ar lielu daudzumu ūdens un sodu, un jāsterilizē.
Sterilizēšana cepeškrāsnī aizņems pusstundu, mikroviļņu krāsnī – 15 minūtes. Bet otrajā variantā burkā nepieciešams iepildīt papildu glāzi ūdens.
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs Toms Bricis par šīs nedēļas laika apstākļiem: “Uz siltām brīvdienām varam necerēt…”by Laura Blūma
- Es ilgi nesapratu, kāpēc klaigājošu vārnu nedrīkst dzīt prom… Līdz sapratu, cik nopietna kļūda tā var būtby Rinalds Bergmanis
- Kopš seniem laikiem 29.aprīlis ir saistīts ar vairākām zīmēm un tradīcijām – ko labāk nedarītby Sandra Ločmele