Lasi arī: No kurienes mājā nāk mušas, kā atbrīvoties no tām uz visiem laikiem: palīdziet līdzekļi pa kapeikām
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita
Kartupeļus vajag nomizot un vārīt sālsūdenī.
Kamēr kartupeļi vārās, gatavoju pildījumu. Sīpolu apcepu eļļā vai sviestā un pievienoju sasmalcinātu gaļu (ņemu vārītu vai ceptu gaļu). Sāli un pievieno melnos piparus.
Es sasmalcinu kartupeļus. Pievienoju sviestu, rīvētu sieru, garšvielas (parasti ņemu saspiestu ķiploku un nedaudz muskatrieksta). Sajauc (es to daru, izmantojot kartupeļu stampu).
Tagad olu dzeltenumi. Pievienoju un vēlreiz samīcu kartupeļus.
Kartupeļus pārlieku konditorejas šļircē un izspiežu uz cepešpannas. Kā šis:
Šim nolūkam varat izmantot konditorejas maisiņu vai piena vai skābā krējuma maisiņu. Cepamo paplāti var pārklāt ar cepampapīru. Es izmantoju atkārtoti lietojamu silikona paklājiņu.
Tagad uz plātsmaizēm smērēju sagatavoto gaļas pildījumu. Un virsū arī pārklāju ar kartupeļiem:
Cepeškrāsni uzkarsēju līdz 220 grādiem. Ielieku pannu cepeškrāsnī un cepu 10-15 minūtes.
Varat pakaisīt ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Pasniegšana ar krējumu..
Sastāvdaļas:
• Kartupeļi – 800 g
• Sviests – 50 g
• Siers – 60 g
• Olu dzeltenumi – 2 gab.
• Muskatrieksts – šķipsniņa
• Granulēti ķiploki – 1 tējk.
• Cepta tītara (vai vistas gaļa) - 200 g (vai vārīta)
• Sīpols – 1 gab.
• Augu eļļa – 3 ēd.k.
• Malti melnie pipari
• Sāls
Labu apetīti!