Apsmidzināšanas ar sodu priekšrocības
Šo procedūru veic agrā pavasarī. Apstrādā ne tikai augu daļas, bet arī augsni ap jāņogu krūmiem. Pateicoties tam, jūs atbrīvosieties ne tikai no kaitēkļiem, bet arī no nezālēm, kā arī veicināsiet ražas pieaugumu.
SVARĪGI: tūlīt pēc smidzināšanas jāņogas nedrīkst laistīt. Pagaidiet vismaz trīs stundas, lai izvairītos no šķīduma izskalošanas.
Drošība
Soda ir nekaitīga cilvēkiem. Tomēr nevajadzētu aizmirst par piesardzības pasākumiem. Apstrādājiet krūmus, lietojot gumijas cimdus. Pēc darba apģērbu nosūtiet uz veļas mazgātavu, labi nomazgājiet seju un rokas ar ziepēm un ūdeni, izskalojiet muti.
Atlikušo šķīdumu izlejiet. Nesaglabājiet to, jo ar laiku izzūd lietderīgās īpašības.
Svarīgi: noteikti izskalojiet trauku, kurā tika lietots šķīdums, un smidzinātāju, pēc tam nosusiniet un noslaukiet ar drānu. Ja sodas daļiņas paliek uz sieniņām, tās var nonākt saskarē ar citiem produktiem, kurus izmantosiet vēlāk.
Lasi vēl: “Tīri kāposti” – bez ķimikālijām: žēl, ka iepriekš par šiem trikiem nezināju (tie tiešām darbojas, lai gan daudzi smejas)
Šis ir tik vienkāršs veids. Galvenais ir ievērot proporcijas un drošības pasākumus. Jums ir garantēta brīnišķīga jāņogu raža.
Tevi noteikti interesēs
- Mūsu ģimene mīl “Sarkano jūru” – garšīgus un sulīgus salātus, kuri ir gatavi 10 minūtēsby Anete Vītola
- Leģendārā Olga Dreģe atklāj kādā veidā saglabājusi pat vairāku gadu vecus skatītāju dāvinātos ziedusby Sandra Ločmele
- Es mīlu savu vīru, bet viņa vārds mūsu dzīvē ir kā “darvas karotes medus mucā”by Rinalds Bergmanis