Šīs pankūkas atgādina gaļas pīrādziņus. Kad tās tiek pasniegtas uz galda, tās pazūd dažu minūšu laikā. Tās ir ļoti garšīgas un apetītlīgas, bet nav treknuma pilnas.
Es jau iepriekš pievienoju pildījumu pankūku mīklai, un kopš pirmās reizes, kad šo metodi izmēģināju, tā ir kļuvusi par manu iecienītāko pankūku gatavošanas veidu.
Lasi arī: 6 augi, kurus ir svarīgi sagatavoties ziemai, lai pasargātu tos no sala
Šis ēdiens ir lieliski piemērots gan brokastīm, gan pusdienām vai vakariņām, piedāvājot interesantu veidu, kā izbaudīt vistas fileju citādāk nekā parasti. Tas ir vienkāršs veids, kā pagatavot gardas un neierastas pankūkas, kas patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem.
Iesaku izmēģināt arī jums. Esmu vairāk nekā droša, ka jums patiks.
Precīzas receptes sastāvdaļas raksta beigās!
Pildījumu, starp citu var arī mainīt pēc savas gaumes. Piemēram, ja pievieno nedaudz siera, desas gabaliņus, papriku un tomātus, tad garša atgādina picu.
Pagatavošana:
Bļodā sajauc olu, sāli un cukuru. Visu labi saputoju ar slotiņu.
Es pievienoju kefīru. Bet kefīrs nevar būt auksts! Kefīru parasti izņemu no ledusskapja jau iepriekš un tas atdziest uz galda vismaz pāris stundas. Tad mīkla sanāk labāka un pankūkas garšo labāk.
Olu sajaucu ar kefīru un pamazām pievienoju mīklai izsijātus miltus. Man parasti vajag 170-190 g miltu. Mīklai jāsanāk kā biezam skābam krējumam. Pašās beigās pievieno sodu un vēlreiz samaisa.
Tagad “pildījums”. Zaļie lociņi un viena vārīta ola, viss smalki sagriezts.
Un vista. Jācep tikai vista! Šeit esmu izcepusi vistas fileju. Es to sagriezu mazos gabaliņos.
Vistu pievienojiet bļodas saturam un samaisiet. Mīklai nevajadzētu būt šķidrai! Tai nevajadzētu pilēt no karotes, bet gan “nokrist” (iespējams, tā to var nosaukt). Ja mīkla ir nedaudz šķidra, pievienoju vēl miltus.
Ar karoti lieku mīklu pannā ar sakarsētu eļļu un apcepu no abām pusēm līdz skaisti zeltaini brūnai krāsai. Tas ir svarīgi! Siltumam jābūt vidējam! Pretējā gadījumā pankūkas neizcepsies un piedegs.
Gatavās pankūkas liek uz papīra dvieļa. No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāk 15-16 gabali.
Lūk, pavisam gardas “pildītās”pankūkas, kuras garšo izcili kopā ar skābo krējumu.
Sastāvdaļās:
• Vistas fileja (cepta) – 150 g
• Ola – 1 gab.
• Sāls – 0,5 tējk.
• Cukurs – 1 ēd.k.
• Kefīrs – 350 ml
• Milti – 170-190 g
• Soda – 1 tējk.
• Sīpolloki
• Vārīta ola – 1 gab.
Lai labi garšo!