Rīsi ir vienkāršs produkts, no kura var pagatavot īpaši gardu un siltu maltīti ikdienai.
Rīsi ir viens no tiem produktiem, kas gandrīz vienmēr atrodas katrā mājā. Tos izmanto dažādi – vāra kā piedevu gaļai vai dārzeņiem, pievieno salātiem, gatavo pildījumus vai pat saldos ēdienus. Taču šoreiz piedāvājam pavisam citu veidu, kā tos pagatavot. Vecmāmiņas pārbaudītā recepte pierāda, ka pat no visparastākajiem rīsiem var pagatavot sātīgu, mājīgu un ļoti gardu ēdienu, kuru apēd līdz pēdējam kumosam.
Vislabākais – šī recepte neprasa ne dārgus produktus, ne sarežģītus soļus. Pietiek ar dažām vienkāršām sastāvdaļām, nedaudz pacietības un vēlmi iepriecināt ģimeni ar kaut ko siltu un mājīgu. Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!
Pagatavošana:
Katliņā vai pannā sakarsē eļļu un ieber rīsus. Nedaudz apcep, lai tie kļūst caurspīdīgi un sāk patīkami smaržot. Pielej ūdeni (apmēram divreiz vairāk nekā rīsu) un vāra uz mazas uguns zem vāka apmēram 10 minūtes, līdz rīsi kļūst mīksti. Sagatavo olu un krējuma maisījumu. Bļodā sakuļ olas ar krējumu, pievieno šķipsniņu sāls. Sasmalcini lociņus, sagriez tomātus mazos gabaliņos un pievieno maisījumam.
Kad rīsi ir gatavi, pievieno tos olu masai, visu viegli samaisi. Uzkarsē pannā eļļu, lej masu un cep zem vāka uz lēnas uguns apmēram 7–8 minūtes. Pēc tam apgriez sacepumu otrādi un apcep vēl dažas minūtes, līdz tā virspuse kļūst zeltaini brūna.
Pasniegšana
Kad sacepums gatavs, nedaudz atdzesē un sagriez gabaliņos. Pasniedz ar svaigiem garšaugiem vai vienkārši tāpat – garša būs lieliska jebkurā gadījumā. Rīsi kļūst maigi, tomāti piešķir sulīgumu, bet olas un krējums visu vieno patīkamā, siltā garšā.
Padoms no vecmāmiņas
Ja vēlies padarīt šo ēdienu vēl sātīgāku, vari pievienot nedaudz rīvēta siera vai pāris gabaliņus vārītas vistas. Siers piešķirs sacepumam maigu, krēmīgu garšu un skaistu zeltainu garoziņu, bet vista to padarīs vēl barojošāku. Taču arī bez šīm piedevām šis ēdiens ir pilnvērtīgs un garšīgs.
Pasniedz to ar svaigiem garšaugiem, kādu karoti krējuma vai vienkārši tāpat — silts, aromātisks un tik gardi, ka gribas papildporciju. Šī recepte lieliski noder, kad gribas kaut ko vienkāršu, bet īpašu, ko var pagatavot bez steigas un ar izcilu garšu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Rīsi – 200 g
Eļļa cepšanai
Olas – 4 gabali
Krējums – 200 g
Sāls – pēc garšas
Zaļie lociņi
5 tomāti
Svaigi pētersīļi











