Parasts un lielisks risinājums, kas palīdzēs atbrīvoties no krākšanas

Cilvēki parasti mēdz krākt brīdī, kad viņi no vieglā miega pāriet uz dziļo jeb delta miegu. Rīkle tiek atslābināta un tā nedaudz pārklāj elpvadus. Tādā veidā gaiss ar spēku cenšas izkļūt ārā no organisma, kas izraisa skaņas veidošanos, kuru mēs dēvējam par krākšanu.

Alerģija, astma, aukstums, aizlikts deguns vai infekcijas arī var radīt krākšanu. Tāpat krākšana var būt iedzimta vai medikamentu izraisīta.

Gan gulēšanas laikā ieņemtās pozas, gan aptaukošanās var izraisīt nepatīkamo trokšņošanu miega laikā, tādēļ viens no labākajiem veidiem, kā atbrīvoties no krākšanas, ir notievēšana. Alkohola lietošana, īpaši pirms gulētiešanas, palielina elpceļu obstrukciju, kas arī izraisa krākšanu.

Nepieciešams izvairīties no šo produktu lietošanas uzturā vakaros (šie produkti pastiprina krākšanu): cepts ēdiens, miltu izstrādājumi, pārmērīga alkohola lietošana, piena produkti.

Visbiežāk krākšanu izraisa arī pārmērīgs gļotu daudzums. Ja tiek novērsta gļotu uzkrāšanās kaklā vai degunā, tad tiek atbrīvoti elpošanas ceļi, samazinās vai pat pilnībā tiek pārtraukta krākšana.

Viens no visiedarbīgākajiem veidiem, kā tikt galā ar šo problēmu, ir mūsu piedāvātā sula.

Lasi vēl: 4 veidi, kā tikt vaļā no krākšanas miega laikā

Pāršķir lapu, lai uzzinātu, kā pagatavot sulu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment