Meklējot atlaides precēm, mēs visi dažkārt kļūstam par izdevīgu piedāvājumu meklētājiem un dalītājiem (tas nozīmē, ka mēs meklējam preces ar atlaidi par zemāku cenu).
Mēs pārbaudām dzeltenās un sarkanās cenu zīmes, salīdzinām cenas tuvējos lielveikalos, aktivizējam kuponus tālruņu lietotnēs un iepērkamies vairumā, lai ietaupītu vismaz pāris eiro.
Tomēr, aprēķinot ietaupījumus, ir svarīgi atcerēties, ka zema cena noteiktiem produktiem bieži vien liecina par sliktu kvalitāti, pretīgām sastāvdaļām, bojātu iepakojumu vai puvi, kā arī norāda uz tuvojošos derīguma termiņu (dažreiz bingo spēlē visas šīs lietas var atklāt vienlaicīgi, pircējam par nelaimi).
Šeit ir daži šādu lētu produktu piemēri:
Kad redzat patiešām lētu kūku par lielu summu, neiedomājieties, ka tā ir pagatavota ar dabīgu sviestu, īstu krējumu un burtiski vakar. Tas noteikti ir saldēts, iepriekš pagatavots produkts, kas pagatavots no margarīna, lētiem miltiem un dārzeņu krējuma, pēc tam atkausēts.
Tiem, kas saka, ka nav iespējams atrast kūku par tik, es iešu vēl tālāk: piemēram, kūkas pārdod par pāris eiro. Es nezinu, no kā tās ir gatavotas, tāpēc neriskētu tās nogaršot. Bet daudzi tās pērk un uzskata par garšīgām, un tā ir viņu pašu ziņā.
Līdzīgi, mazgātam burkānam, kas stāv blakus netīriem sakņu dārzeņiem par ”pa lēto”, būs sapuvušas daļas, gali apgriezti ar pārdevēja rūpīgo roku un izkaltuši kopš neatminamiem laikiem, pirms mūsu ēras. Un tie tika mazgāti tikai tāpēc, lai piešķirtu tiem kaut kādu izskatu. Labāk ir nopirkt vienu par vairāk eiro, bet labu.
Vai arī paņemiet to pašu sulu kastītēs. Vai esat pārliecināts, ka tā ir īsta ābolu sula, rūpīgi ar rokām spiesta no svaigiem āboliem? Es apskaužu jūsu naivumu. Drīzāk kastītēs ir nedaudz saldināts ūdens, kas sajaukts ar citronskābi un pārtikas krāsvielām. Šķiet ticamāk, ka tas ir iespējams, un naudu var ietaupīt, dzerot parastu ūdeni, nevis šo “sulu”. Tas noteikti ir veselīgāk un daudz lētāk.
Tātad, ir skaidrs, ka sākumā nevajadzētu vienkārši mest grozā lētas desiņas vai konfektes, bet gan rūpīgi izlasīt, kad tās tiek ražotas, kur, no kā un kā. Var izdarīt daudz brīnišķīgu atklājumu. Tātad, no kuriem produktiem vislabāk izvairīties, ja tie ir aizdomīgi lēti? Es uzskaitīšu galvenos, manuprāt, no tiem, un jūs varat pievienot savus komentāros.
Vislabāk nepirkt aizdomīgi lētus produktus lielveikalos un tirgos. Šeit ir saraksts ar pirkumiem, uz kuriem noteikti nevajadzētu taupīt, ja pamanāt, ka produkts vai prece ir neticami lēta. Neesiet pārāk sajūsmināti, draugi; vispirms meklējiet āķi.
Tējas deserti. Tie ietver kūkas, smalkmaizītes, piparkūkas, cepumus, vafeles un smalkmaizītes. Tos gatavo no cukura, miltiem un olām — tās ir lētas sastāvdaļas (protams, relatīvi runājot), taču karamele, glazūra, šokolāde un krēms, ko izmanto dekorēšanai, ir diezgan dārgi. Neesiet pārāk priecīgi, ka kūkas maksā ļoti lēti un šodien ir ar 40% atlaidi, savukārt 1 kg kūka maksā maz. Tas nozīmē, ka vai nu derīguma termiņš tuvojas robežai, vai arī kvalitāte un garša ir viduvēja.
Pamēģiniet mājās izcept medus kūku vai Napoleona kūku, vai pat medus piparkūkas un aprēķiniet izmaksas; vēlāk nenopirksiet lētus desertus. Lēts nozīmē nedabiskas sastāvdaļas, daudz konservantu un aizstājēju. Nē, ja vēlaties ēst margarīnu un dārzeņu krējumu, dariet to. Tikai neraudiet, jo tas ir bezgaršīgs.
Šokolāde. Tas ietver batoniņus, it kā šokolādes konfektes un šokolādes desertus. Laba šokolāde nevar maksāt lēti, ja 90 vai 80 gramu batoniņš maksā vairāk. Ir skaidrs, ka tā nav Šveices šokolāde. Un gandrīz visas konfektes mūsdienās nav gatavotas no šokolādes, bet gan no lētas glazūras. Tās visas ir saldas un ar nepatīkamu pēcgaršu, un tās nekūst mutē. Tas tāpēc, ka izmaksu samazināšanai izmanto šokolādes aizstājējus.
Ēdieni, kas ātri pagatavojami. Tas ietver visu, kas nopērkams veikalā — pelmeņus, kotletes, šniceles, liellopa gaļas steikus, desiņas, desiņas, mazās desiņas un visu veidu čebupeli, kolobočeli un citus neveselīgus ēdienus. Ja kilograms kotlešu maksā, tās acīmredzami nav arī 100% gaļas, pat ne 50%, diemžēl. Tās satur soju, augu olbaltumvielas, augu taukus un nagu atgriezumus. Lētāk ir nopirkt veselu vistu vai cūkgaļas gabalu nekā veikalā pirktas kotletes, neatkarīgi no tā, no kā tās ir gatavotas.
Lasi vēl: Sinoptiķi prognozē aukstu rudeni un sala pilnu ziemu: ”Intensīvākais periods būs no 23.oktobra”
Konservi. Vēl viena neparedzama lieta – konservos nevar redzēt, kas ir iekšā; uz etiķetes varētu uzlikt jebkādus attēlus, ja vēlētos. Zāģu skaidas? Soja? Es nezinu. Es nepērku tik lētas lietas, un es to arī neiesaku.