Pārstāj sutināt kāpostu tīteņus ūdenī vai skābajā krējumā, jo tie sanāk divreiz sulīgāki, ja tos aplej ar vienu labāku sastāvdaļu

Šo metodi izmanto daudzas saimnieces, jo tā palīdz tīteņiem saglabāt vairāk sulīguma un maigas tekstūras.

Kāpostu tīteņi ir viens no tiem ēdieniem, ko gatavo paaudžu paaudzēs. Katrai ģimenei ir savs variants, savs “pareizais” pildījums un savs paņēmiens, kā tos sutināt. Visbiežāk tīteņus pārlej ar ūdeni vai skābo krējumu — tā dara gandrīz visi. Tomēr pavāri atzīst, ka ir daudz labāks un garšīgāks veids, kas piešķir ēdienam īpašu maigumu un sulīgumu.

Daudzi, kas šo metodi izmēģinājuši, saka, ka pēc tam pie parastās ūdens mērces vairs neatgriežas. Šis risinājums ir vienkāršs, lēts un sastāvdaļa ir katrā mājā. Tīteņi kļūst ne tikai sulīgāki, bet arī maigāki, un pati kapusta garšo daudz mīkstāk.

Kas ir šī slepenā sastāvdaļa?

Atbilde ir pavisam vienkārša — piens. Tieši piens padara kāpostu lapas mīkstas, pildījumu maigu, bet visu ēdienu — patīkami sātīgu un aromātisku. Piena mērce sutināšanas laikā iesūcas gan kapustā, gan gaļas masā, un rezultāts ir pavisam citāds nekā gatavojot ūdenī.

Pavāri stāsta, ka tieši piens ļauj tīteņiem saglabāt formu, bet tajā pašā laikā kļūt sulīgiem, jo tas neiztvaiko tik strauji kā ūdens un piešķir ēdienam patīkamu krēmīgumu.

Kā pagatavot īpaši sulīgus kāpostu tīteņus pienā — soli pa solim

1. Sagatavojiet kāpostu lapas
Kāpostu galvu nomazgā, izgriež cietāko serdi un liek katlā ar karstu ūdeni. Novāra, līdz lapas kļūst mīkstas un viegli atdalās viena no otras.

Kad lapas atdziest, tās kārtīgi nosusina. Ja kāda mala ir ļoti bieza, to viegli pieplacina ar gaļas āmuriņu — tā tītenis turēsies labāk.

2. Pagatavojiet pildījumu
Rīsus novāra līdz pusgatavībai. Tos sajauc ar malto gaļu, vienu sarīvētu sīpolu, sāli un pipariem. Masa jāizmaisa tik ilgi, līdz tā kļūst viendabīga.

VIDEO:

3. Pagatavojiet dārzeņu pamatu mērcei
Otru sīpolu sagriež kubiņos, burkānu sarīvē. Uz pannas sakarsē eļļu, liek dārzeņus un apcep līdz zeltainai krāsai. Pievieno tomātu pastu, sāli, piparus un vēl nedaudz pasautē. Šis dārzeņu maisījums piešķir piena mērcei īpašu aromātu.

4. Satin tīteņus
Uz katras kāpostlapas liek karoti pildījuma pie platākās malas un cieši satin. Malas piepiprina iekšā, lai tītenis turētos kopā un gatavošanas laikā neatspringtu.

5. Apcep tīteņus
Uz pannas sakarsē eļļu un viegli apcep tīteņus no abām pusēm. Apcepšana piešķir garoziņu un neļauj tiem “izjukt”.

6. Pārlej ar pienu un sautē
Tīteņus liek katlā vai lielā sautējamā traukā.Pārlej ar pienu tā, lai tie ir apmēram līdz pusei nosegtī. Uzkarsē līdz vieglam vārīšanās brīdim, tad samazina liesmu un sautē zem vāka 20 minūtes.

                   Svarīgi: piens var nedaudz saiet sīrā. Tas nav nekas slikts — vienkārši ar karoti noņem sūkalu slānīti un pievieno pannā sacepto dārzeņu maisījumu.

Pēc tam turpina sautēt vēl 20 minūtes.

Kāpēc šī metode ir tik laba?

Tīteņi, gatavoti pienā, kļūst krēmīgāki un maigāki, kaposta lapas ir patīkami mīkstas, bet nezaudē formu, garša sanāk maiga, sātīga un ne pārāk trekna, piens piešķir ēdienam skaistu, vienmērīgu nokrāsu, bet pildījumā jūtama patīkama sulīguma sajūta; daudzi, kas izmēģinājuši šo metodi, atzīst, ka tīteņi garšo pavisam citādi — gluži kā no vecmammas virtuves.

Sastāvdaļas:

15–20 kāposta lapas
300 g maltās gaļas
½ glāzes vārīta rīsa
2 sīpoli
1 burkāns
500 ml piena (jebkuras treknuma pakāpes)
1 ēd. k. tomātu pastas
3 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
nedaudz eļļas cepšanai

Ja raksts noderēja, padalieties ar draugiem lai arī viņi var izmēģināt šo garšīgo ideju.