Pārsteidzošas 5 lietas, kas var notikt, ja tu aizej gulēt izsalcis

Uz dažādiem cilvēkiem gulētiešana ar tukšu vēderu atstāj atšķirīgu ietekmi. Taču, kā norāda eksperti, bieži vien tas nenāk par labu tavai veselībai vai svaram.

Dažkārt var gadīties, ka ej gulēt izsalcis vai ēd vēlu vakarā. Neviens no šiem variantiem nav labs risinājums. Taču neuztraucies, saskaņā ar uztura ekspertu teikto, ne vienmēr viss ir slikti. Ja naktī esi izsalcis, bet ēdiena vietā izvēlies gulēt, lūk, kā varētu reaģēt tavs organisms.

Īsāks miegs

Kad tu ej gulēt, neēdot vakariņas, izsalkuma lēkmes uztur smadzeņu psihisko modrību, tāpēc naktī nevari pietiekami dziļi gulēt, norāda zināmais dietologs Veslijs Delbridžs. Viņš skaidro, ka gulēšana izsalkušiem var radīt negatīvu efektu, jo jūs nevarēsiet pilnvērtīgi atpūsties. Tāpēc pirms miega labāk izvēlēties kādu veselīgu našķi.

Pieņemšanās svarā

Daudzi cilvēki jūtas tā, it kā kaut ko paveiktu, ejot gulēt izsalkuši. Taču Veslijs Delbridžs norāda, ka, jo vairāk jūtaties badā, jo lielāka iespēja, ka vēlāk pārēdīsieties. Ja jūs gaidīsiet, līdz esat ļoti izsalcis, lai paēstu, cukura līmenis asinīs var pazemināties tik zemu, ka jums radīsies kārdinājums apēst visu, kas vien būs pa rokai.

Vēl ļaunāk, gulēšana ar tukšu vēderu var novest pie lielas pārtikas pārēšanās no rīta, kas paaugstinās cukura līmeni asinīs līdz neveselīgam līmenim un izjauks jūsu vielmaiņu uz visu atlikušo dienu. Ja naktī esi izsalcis, apēd nelielu gabaliņu tumšās šokolādes vai nelielu sauju riekstu, lai noturētos līdz nākamajam rītam.

Muskuļa masas zaudēšana

Sporta zālē veikto atkārtojumu skaitīšana var neko nenozīmēt, ja ej gulēt izsalcis. Saskaņā ar Eiropas Kardiologu biedrības veikto pētījumu nepietiekams uzturs nozīmē, ka jums nebūs vajadzīgo uzturvielu, lai pārvērstu olbaltumvielas muskuļos, un jūsu organisms sāks noārdīt muskuļus, lai iegūtu enerģiju.

Eksperti piebilda, ka, darot to pietiekami ilgi, jūs pat varat sabojāt savu svarīgāko muskuli – sirdi. Lai maksimāli izmantotu dienas treniņu un novērstu muskuļu zudumu, centieties vakariņot dažas stundas pirms došanās gulēt, pārliecinoties, ka ēdat daudz olbaltumvielu.

Mazāk enerģijas

Domājat, ka jūsu ķermenim naktī nav nepieciešams ēdiens? Padomājiet vēlreiz. Dietologs Delbridžs norāda: “Jūsu ķermenis nepārtraukti 24 stundas diennaktī patērē enerģiju, visu laiku sadedzinot kalorijas, un tas nozīmē, ka, lai uzturētu maksimālu darba efektivitāti pat miega laikā, ir nepieciešams uzturēt to ar veselīgu uzturu.”

Lasi vēl: Vai ir iespējams sasaldēt sieru? Lūk, kas tev ir jāzina!

Floridas štata universitātes pētnieki atklāja, ka vīriešiem, kuri pirms gulētiešanas izdzēra kokteili ar 30 gramiem olbaltumvielu, nākamajā rītā bija lielāks enerģijas patēriņš miera stāvoklī, salīdzinot ar tiem, kuri pirms gulētiešanas neko neēda. Ja vakarā ejat gulēt izsalkuši, jūsu enerģijas izsīkums var ilgstoši ietekmēt visu atlikušo dienu.

Neapmierinātība

Iešana gulēt ar tukšu vēderu ikvienu var padarīt par īgņu, bet, ja uz darbu ierodaties bez brokastīm un iepriekšējā vakarā devāties gulēt izsalcis, varat kļūt par īstu pūķi. Ir pat zinātniski pierādījumi, kas pamato šīs bīstamās garastāvokļa svārstības. Kembridžas Universitātes pētnieki atklāja, ka serotonīna – uzvedību regulējošā hormona – līmenis sāk svārstīties, kad cilvēki nav paēduši, un tas ietekmē smadzeņu daļas, kas palīdz cilvēkiem kontrolēt dusmas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment