Pārtrauc darīt šīs 10 lietas, ja nevēlies kļūt par nabagu!

  1. Nabadzīgie vienmēr meklē vainīgos

Pie nabadzīga cilvēka finansiālās situācijas vienmēr vainīgi būs vecāki, dzīvesbiedrs, valdība vai jebkurš cits cilvēks, taču nevis viņš pats. Šis cilvēks ar visu varu centīsies noraidīt to, ka pats vien ir vainīgs pie savas finansiālās situācijas.

  1. Sevis žēlošana

Nabadzīgi cilvēki vienmēr atradīs kaut ko, par ko pažēloties: piedzima ne tajā valstī, dzīvo sliktos laikos, nepietiekoša izglītība, slikta ķermeņa uzbūve, magnētiskās vētras – viss, ko vien var iedomāties. Viņiem ir desmit dažādi iemesli, kādēļ sevi žēlot, diemžēl ar to naudu mūsdienās nopelnīt nevar.

  1. Ņaudēšana un sūdzēšanās par dzīvi

Bieži vien tā vien gribas pasūdzēties un pasūkstēties kādam par to, cik nabadzīgs esi, lai iegūtu mierinājumu no citiem. Cilvēks, kas spēj sevi saņemt rokās un izdomāt veidus, kā nopelnīt, uzskata, ka visas grūtības ir tikai uz neilgu laiku. Tas, ka jūs ņaudēsiet un sūkstēsieties par dzīvi, noteikti nesniegs jums daudz vairāk naudas.

  1. Nodarboties ar to, kas nepatīk

Lai darbs nestu labumu, tam ir jāpatīk. Pretējā gadījumā cilvēks var nolādēt savus kolēģus, priekšniecību un darba vietu. Taču šis cilvēks turpinās katru dienu gadu no gada doties uz šo nolādēto iestādi, lai dzīvotu ar domu – kaut nu ātrāk pienāktu piektdiena.

  1. Laika vilkšana

Laika vilkšana līdz pēdējam brīdim. Šo cilvēku dzīves moto varētu būt vecais labais teiciens “Septiņas reizes nomēri pirms nogriezt”, tikai šeit ar to nogriešanu mazliet kūtrāk iet…

  1. Bezmaksas apmācības

Teju katrs veiksmīgs cilvēks apgalvos, ka vislabākās investīcijas ir tās, kuras ieguldāt sevī. Nabadzīgs cilvēks ir pieradis, ka visu iespējams saņemt bezmaksas – pat izglītību. Taču, lai mūsdienās iemācītos kaut ko patiešām noderīgu, diemžēl nākas ieguldīt arī līdzekļus.

  1. Lieka naudas tērēšana

Ja cilvēkam nav finansiālā stratēģija, tad viņš saņemto algu iztērēs teju tūlīt. Pat nav svarīgi, cik viņš saņem. Ja cilvēks nemāk pareizi rīkoties ar saviem līdzekļiem un neprot ieguldīt savā nākotnē, tad vienmēr būs nabadzīgs.

  1. Lieka laika tērēšana

Šis punkt ir analogs iepriekšējam: “Kā lai nosit laiku?” Vislielākā cilvēka kļūda… Nav nekā dārgāka par laiku, un bagātie cilvēki noteikti to zina.

  1. Domāt par to, ko teiks citi

Katrs veiksmīgais cilvēks ir unikāls. Šis cilvēks veido savu personīgo veiksmes stratēģiju, par ko viņu ciena citi. Tieši tādēļ droši nospļaujieties par to, ko domā citi, un dariet to, kas nepieciešams jūsu mērķu sasniegšanai. Nabadzīgi cilvēki ļoti daudz laika tērē, lai līdzinātos citiem – daudz veiksmīgākiem cilvēkiem. Turklāt viņi nemitīgi domā par to, ko gan citi par viņiem domā. Bagātiem cilvēkiem tiešām ir vienalga, ko par viņiem domā citi.

  1. Dzīvot svešu dzīvi

Viena no nabadzīgo cilvēku lielākajām kļūdām – citu cilvēku dzīves projekcija savējā. Lasīt bagāto cilvēku biogrāfijas un darīt tieši tā, kāto darīja veiksmīgi cilvēki – veids, kā iegūt diskomforta sajūtu līdz pat mūža beigām. Protams, ka jebkura stratēģija ir noderīga, taču nav nepieciešams to pielietot tik ļoti, lai sabojātu savu dzīvi un būtu nelaimīgi.

Nav iespējams vienā rāvienā mainīt savu domu gājienus, taču mani nepamet cerība – ja katru dienu tiek ieguldīts kaut neliels darbs, lai labotos, tad gala rezultātā iespējams sasniegt pat daudz vairāk.

Lasi vēl: Atsakies no ŠIEM 7 dzīves paradumiem, ja nevēlies būt nabags!

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment