Pagatavot noderīgo pulveri ir ļoti vienkārši. Pirmais solis ir atdalīt lapas mīksto daļu no centrālās dzīslas un sasmalcināt zaļumus.
Izklājiet zaļumus uz cepamās paplātes, kas pārklāta ar pergamenta papīru, un lapas lieciet cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 50 grādiem. Mārrutku lapu žāvēšanas process jāveic pie atvērtām cepeškrāsns durvīm.
Kaltētās lapas sasmalciniet kafijas dzirnaviņās, līdz tās kļūst pulverveida.
VIDEO:
Lasi vēl: Cilvēki ar grūtībām var noticēt, ka šis pāris ir 61 un 56 gadus vecs. Tas pierāda, ka veselīgs dzīvesveids var radīt brīnumus
Mārrutku pulveris lieliski papildinās zupas, karstos ēdienus un salātus. Šāda piedeva padarīs ēdiena garšu interesantāku un piesātinās to ar noderīgām vielām.
Tevi arī varētu interesēt
Stikla burkās mārrutku lapu pulveri var uzglabāt vienu gadu.
Tevi noteikti interesēs
- Pazīstams pavārs no Jelgavas man atklāja, kad katli un pannas ir nokalpojuši un pienācis laiks tos nomainīt
- Pārstāj sutināt kāpostu tīteņus ūdenī vai skābajā krējumā, jo tie sanāk divreiz sulīgāki, ja tos aplej ar vienu labāku sastāvdaļu
- Braucu lietainā laikā caur Cēsīm un pamanīju ceļmalā vecu vīru, apstājos: tajā brīdī pat nezināju, ka tieši tad viss sāksies
- Sešām zodiaka zīmēm novembris nesīs pelnītas iespējas un atbalstu par viņu neatlaidību
- Kāpēc patiesībā karoti krūzē atstāt nav ieteicams: atklāju, ko par to saka speciālisti
- 29 gadus strādāju par kurpnieku: dalos ar informāciju par apaviem, kurus nekad sev nepirkšu un neieteiktu arī jums









