Lieldienu olas rīsos noteikti nav mans vienīgais iecienītākais veids, bet noteikti viens no tiem. Es to izmēģināju tikai pagājušajā gadā, un tas mani pārliecināja ar savu vienkāršību un skaistumu. Olas iznāk ļoti neparastas!
Lūk, paskatieties paši:
Tā ir sajūta, it kā kāds būtu paņēmis krāsotas lodīšu pildspalvas un krāsojis baltas olas… Un tas viss ir pārtikas krāsvielas + visparastākie rīsi, nekādi brīnumi.
Dalos ar jums ar šo metodi, jau ir laiks krāt Lieldienu receptes. Līdz svētkiem atlicis tikai mēnesis!
Un uzreiz gribu atbildēt visiem sīpolu mizās krāsoto olu cienītājiem: es nekādā veidā nepretendēju uz jūsu metodi. Man personīgi tā vienkārši apnika, jo visu bērnību mēs ar vecmāmiņu krāsojām Lieldienu olas tikai un vienīgi ar sēnalām… Ir pagājuši tik daudzi gadi, bet man tās joprojām nav garām.
Bet tas, protams, nenozīmē, ka šī metode ir slikta vai olas ar to nav skaistas. Tas tikai nozīmē, ka esmu vienīgā, kam tā nepatīk. Un tas ir viss.
Kā to darīt
Sāksim krāsošanu. Mums jāiegādājas baltas olas, tās labi jānomazgā zem krāna, ja tās ir netīras, un jānovāra parastajā veidā. Pagājušajā gadā es vārīju olas pavārnīciņā, šogad izmantošu tvaicētāju.
Iespējams, var iegādāties smilškrāsas olas, bet es neesmu mēģinājusi tās krāsot šādā veidā, tāpēc neko nevaru pateikt.
Komentāros cilvēki man jautāja, kā vārīt olas tvaicētājā?
Man ir elektriskais tvaicētājs: es vienkārši nolieku olas uz speciāla statīva, ieleju ūdeni, ieslēdzu tvaicētāju uz 10 minūtēm, un viss. Pēc 10 minūtēm tvaicētājs pats izslēdzas, un es atstāju olas tajā atpūsties parasti vēl uz 5 minūtēm.
Kamēr olas vārās, mēs paņemam divas bļodas un piepildām tās ar visparastākajiem rīsiem. Jūs varat nopirkt lētākus veikalā vai izmantot rīsus, kuriem beidzies derīguma termiņš.
Atkarībā no tā, cik daudz krāsu plānojat izmantot, trauku var būt vairāk. Man bija divas krāsas: sarkana un zila.
Tagad katrā bļodiņā ieberiet citu pārtikas krāsvielu:
Man uzreiz bija šķidras krāsvielas: tās ir pārtikas krāsvielas, un tās var izmantot ne tikai olu krāsošanai, bet arī pievienot, piemēram, krējumam. Vai mīklā.
Tagad samaisa rīsus ar krāsvielu tā, lai visi rīsi būtu iekrāsoti vēlamajā krāsā. Ja redzat, ka krāsvielas ir par maz, pievienojiet vēl nedaudz krāsvielas.
Tagad ņemiet olas (tām vēl jābūt siltām, bet rokas nedrīkst apdegt), labi noslaukiet tās no ūdens.
Tagad olu berzējiet ar rīsiem.:
Lasi vēl: “Laistiet gurķus karstā laikā viltīgā veidā” – to man iemācīja mans vectēvs, kad viņš novāca lielu gurķu ražu
Šo darbību, iespējams, var salīdzināt ar gaļas marinēšanu. Tā parasti gaļas gabalu apsmērē ar garšvielām, tāpēc olu berzējiet uz krāsainiem rīsiem.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….