Šarlote ir ļoti vienkārši pagatavojams, bet neticami garšīgs ābolu pīrāgs, kas ir piemērots gan kā iknedēļas deserts pie tējas vai kafijas, gan būs piemērots uz svētku galda.
Sastāvdaļas:
Milti – 200 g
Svaigi āboli – 3-4
Skābais krējums – 200 g
Cukurs – 200 g
Olas – 3
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Pagatavošana:
Pirmām kārtām olas ar cukuru labi saputo. Vislabāk ir izmantot mikseri. Iegūtajai masai pievieno miltus un cepamo pulveri un mīca mīklu. Pēc tam mīklai pievieno skābo krējumu. Skābais krējums kā papildu sastāvdaļa padarīs pīrāgu par pārsteidzošu kārumu.
Nomizojiet ābolus no serdes, ja vēlaties, varat arī nomizot mizu, bet tas nav nepieciešams. Sagrieziet augļus plānās šķēlītēs.
Cepšanas formu pārziest ar lielu daudzumu augu eļļas. Ielej tajā pusi mīklas, uz tās izklāj ābolus, pārējo mīklu uzklāj tiem virsū un liek cepties 190 grādos pēc Celsija sakarsētā cepeškrāsnī.
Pīrāgs jācep 30-40 minūtes. Kad šarlote ir gatava, to var dekorēt pēc saviem ieskatiem ar ievārījumu, pūdercukuru, krēmu un tamlīdzīgi.
Ne mazāk garšīga būs arī šarlote uz kefīra bāzes, ja to izmantosiet skābā krējuma vietā.