Pasakaina šarlote: pievienojiet sastāvdaļu, kas padarīs desertu neaizmirstamu

Šarlote ir ļoti vienkārši pagatavojams, bet neticami garšīgs ābolu pīrāgs, kas ir piemērots gan kā iknedēļas deserts pie tējas vai kafijas, gan būs piemērots uz svētku galda.

Sastāvdaļas:

Milti – 200 g

Svaigi āboli – 3-4

Skābais krējums – 200 g

Cukurs – 200 g

Olas – 3

Cepamais pulveris – 1 tējkarote

Pagatavošana:

Pirmām kārtām olas ar cukuru labi saputo. Vislabāk ir izmantot mikseri. Iegūtajai masai pievieno miltus un cepamo pulveri un mīca mīklu. Pēc tam mīklai pievieno skābo krējumu. Skābais krējums kā papildu sastāvdaļa padarīs pīrāgu par pārsteidzošu kārumu.

Lasi vēl: Sajauciet griķus ar olām. Recepte, ko man iemācīja vecmāmiņa brīžiem, kad nav naudas un līdz algas dienai ir tāls ceļš

Nomizojiet ābolus no serdes, ja vēlaties, varat arī nomizot mizu, bet tas nav nepieciešams. Sagrieziet augļus plānās šķēlītēs.

Cepšanas formu pārziest ar lielu daudzumu augu eļļas. Ielej tajā pusi mīklas, uz tās izklāj ābolus, pārējo mīklu uzklāj tiem virsū un liek cepties 190 grādos pēc Celsija sakarsētā cepeškrāsnī.

Pīrāgs jācep 30-40 minūtes. Kad šarlote ir gatava, to var dekorēt pēc saviem ieskatiem ar ievārījumu, pūdercukuru, krēmu un tamlīdzīgi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Ne mazāk garšīga būs arī šarlote uz kefīra bāzes, ja to izmantosiet skābā krējuma vietā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment