Brokoļi
Brokoļi ir ļoti prasīgi attiecībā uz temperatūru un mitrumu. Šos kāpostus var uzglabāt šādos apstākļos:
Temperatūrai jābūt no 0 līdz 10 grādiem pēc Celsija; Mitrums ir pieļaujams no 90 līdz 95 %.
Pat nedaudz samazinoties mitruma līmenim, brokoļi var izžūt, un, ja temperatūra paaugstināsies, tie sapūs. Ledusskapī brokoļus glabā ne ilgāk kā nedēļu. Ja brokoļi ir sasaldēti, trīs minūtes vārītus tos var uzglabāt gandrīz gadu.
Kur uzglabāt kāpostus
Visizplatītākās uzglabāšanas vietas ir ledusskapis, pagrabs, saldētava vai balkons. Tomēr labākā vieta kāpostu uzglabāšanai jāizvēlas atkarībā no šķirnes:
Lai gan sarkanos un baltos kāpostus var uzglabāt uz plauktiem vai kastēs, dzīvokļa apstākļiem piemērotāks ir balkons vai ledusskapis – ar temperatūras kontroli un iesaiņotus plēvē.
Pagrabā vai ledusskapī ziedkāpostus var uzglabāt ietītus papīrā un aizsargplēvē – taču papīru laiku pa laikam jāatver.
Briseles kāpostus vislabāk uzglabāt pagrabā kastēs, ledusskapī tie mitruma trūkuma dēļ parasti sliktāk saglabājas.
Brokoļus labāk saldēt – ledusskapī to derīguma termiņš ir tikai nedēļa.