Pasargājiet drēbes no bojājumiem: 8 lietas, kas jāizdara pirms mazgāšanas

Šķiet, ka veļas mazgāšanā nav nekā vieglāka par to, kā ielādēt veļu veļas mašīnā, iebērt pulveri – un sākt procesu. Tomēr ir dažas lietas, kas jāveic pirms cikla uzsākšanas, lai nodrošinātu, ka jūsu drēbes saglabā krāsu piesātinājumu, nezaudē formu un neizstiepjas.

Par to, kas jādara pirms veļas mazgāšanas, lasiet tālāk.

Izlasiet etiķetes uz apģērba

Ražotāji uz apģērbiem, kas izgatavoti no vilnas (un līdzīga materiāla, piemēram, kašmira), zīda un viskozes, bieži vien uzliek etiķeti par ķīmisko tīrīšanu. Taču, ja uz etiķetes nav rakstīts “tikai ķīmiskā tīrīšana”, iespējams, jūs varat veiksmīgi mazgāt tās mājās. Tur ir arī cita svarīga informācija, piemēram, temperatūra, kādā apģērbu var mazgāt un gludināt, un tas, vai drīkst izmantot ķīmiskās vielas.

Šķirojiet apģērbu

Katru reizi, kad mazgājat drēbes, daļa krāsvielu nokļūst ūdenī. Krāsvielas, piemēram, indigo, ar ko krāsoti jūsu iecienītie zilie džinsi, apģērba kalpošanas laikā faktiski izbalē. Tāpēc, ja jūsu džinsi tiek mazgāti kopā ar gaišas krāsas priekšmetiem, tie var ātri iegūt citu krāsu. Papildus tam, ka jānošķir gaišas krāsas izstrādājumi no tumšām un spilgtām krāsām, jums vajadzētu šķirot arī pēc netīrumu pakāpes un auduma veida.

Izvēlieties pareizo mazgāšanas līdzekli

Vispārējai mazgāšanai noderēs šķidrie un pulverveida mazgāšanas līdzekļi – tie lieliski izmazgā taukus, traipus un svītras, un īpaši koncentrētie veidi ir ļoti spēcīgi. Pulverveida mazgāšanas līdzekļi palīdzēs izmazgāt netīrumus un mālus, savukārt vieglie mazgāšanas līdzekļi ir piemērotāki maigu priekšmetu, bērnu apģērbu un citu elegantu audumu mazgāšanai.

Traipu apstrāde

Iepriekšēja traipa apstrāde var novērst vielas iekļūšanu audumā. Tas arī novērš citu veļas mazgājamajā mašīnā esošo drēbju aptraipīšanu. Atkarībā no traipa veida jāizmanto silts vai auksts ūdens, lai temperatūra nenostiprinātu pigmentu.

Noņemiet brošas un sprādzes

Pirms ievietojat veļu veļas mazgājamajā mašīnā, ir jānoņem brošas vai sprādzes, kā arī aiztaisiet rāvējslēdzējus un aizdares. Tomēr pogas nevajag aizpogāt, jo tas rada spiedienu uz diegiem – un pogas var atdalīties.

Izņemiet visu no kabatām

Pirms mazgāšanas iztukšojiet kabatas un apgrieziet tās otrādi. Ieteicams izvērst arī zeķes un iztaisnot aproces. Tāpat kā pogas, kas aizpogātas, var radīt spriedzi uz apģērba, arī džinsu vai bikšu kabatas var nejauši saplēst un neļaut efektīvi iztīrīt šo vietu.

Ielieciet veļu maisiņā

Delikātos priekšmetus, piemēram, krūšturi, zeķbikses un smalkus trikotāžas apģērbus, ieteicams salocīt mazgāšanai tīkliņveida rāvējslēdzēja tipa maisiņos. Tas var novērst krāsu pārnesi un veļas nodilumu.

Saplēsto vietu sašūšana

Pirms mazgāšanas ir svarīgi salabot saplēstas apģērba šuves. Veļas mašīnas veļas šūšanas un apgāžot veļu, tās var pasliktināties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment