Pasaulē īsākais IQ tests – tikai 3 jautājumi! Uz cik no tiem vari atbildēt tu?

Šis kognitīvās refleksijas tests ir pasaulē īsākais jautājumu kopums intelekta koeficienta noteikšanai – tikai 3 jautājumi, 3 pareizas atbildes un uzzini, cik patiesībā gudrs esi!

Šis tests plaši pieejams kļuva 2005.gadā, kad to publicēja Journal of Economic Perspectives, taču tagad tas ir atkal aktualizējies sakarā ar ASV valsts sekretāra Reksa Tillersona aicinājumu salīdzināt IQ testa rezultātus starp viņu un ASV prezidentu Donaldu Trampu, pēc tam kā bija viņu publiski nosaucis par muļķi.

Ja arī tu vēlies uzzināt cik gudrs esi, bet nepietiek laika vai nav vēlēšanās pildīt klasisko IQ testu, tad atbildi uz šiem 3 jautājumiem, kurus atradīsi zemāk. Pareizās atbildes meklē nākamajā lapā.

Jautājumi:

1. Bumba un nūja kopā maksā $1.10. Nūja maksā par $1,00 dārgāk kā bumba. Cik maksā bumba?

2. Ir vajadzīgas 5 mašīnas, lai 5 minūtēs uztaisītu 5 konfektes. Cik daudz laika vajadzēs 100 mašīnām, lai uztaisītu 100 konfektes?

3. Ezerā ir mazs laukumiņš ar ūdensrozēm. Katru dienu šis laukumiņš dubultojas. Ja ir vajadzīgas 48 dienas, lai ūdensrozes noklātu ezeru pilnībā, tad cik dienās ūdensrozes noklās pusi no ezera?

 

Lasi vēl: Vai tu zini pareizo atbildi šim matemātikas uzdevumam? Tikai 1 no 1000 spēj atbildēt pareizi!

Pāršķir lapu, lai uzzinātu pareizās atbildes!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment